Wouter Jansen en Jorri Cleij op herhaling bij Bruggenloop Nijmegen

De goede weersomstandigheden bracht woensdagavond bij vele deelnemers van de Bruggenloop Nijmegen snelle tijden op de klokken. De winst op 10 kilometer was evenals afgelopen jaar een ex aequo voor de Nijmeegse trainingsmaatjes Jorrit Cleij en Wouter Jansen van het team Run2Day Nijmegen.

In een nieuw parcoursrecord van 32 minuten en 45 seconden konden ze wederom gebroederlijk het podium beklimmen. Teamgenoot Wouter Dilling volgde op iets meer dan 1 minuut. Bij de dames wist Toke Custers het rondje over de vijf bruggen als snelste te volbrengen in een tijd van 43 minuten en zestien seconden. Senna Grilk (2e) en Meggy Keereweer (3e) konden ook plaatsnemen op het ereschavot. Mike Foppen en Babet Broekman waren de snelste deelnemers bij de 6,9 kilometer.

bruggenloop-2016-romyclick-079

Zo’n 1300 hardlopers stonden aan de start voor het fraaie parcours over de verschillende Nijmeegse bruggen, het stadseiland Veur-Lent, het Hunnerpark, het Valkhofpark, de oude binnenstad en het centrum. Deelnemers konden kiezen voor een afstand van 6,9 kilometer en de vorig jaar aan het programma toegevoegde 10 kilometer. Evenals afgelopen jaar bleek de 10 kilometer erg geliefd met de passage over het nieuwe stadseiland Veur-Lent. Hier werden de lopers, tegen een ondergaande zon, getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de nevengeul en de skyline van Nijmegen.

Na The Night Run Festival en de Eiland Run was de Bruggenloop Nijmegen het laatste evenement van dit seizoen voor de organisatie Stichting 024 Sport. Voor komend jaar zal er weer worden ingezet om in de binnenstad van Nijmegen voor alle lopers een sportieve en gezellige avond neer te zetten. Vrijdagavond 14 april 2017 staat The Night Run Festival met een 5 en 10 kilometer op de rol. De tweede editie van de Eiland Run met een 5 en 10 kilometer kan worden verwacht op vrijdagavond 30 juni 2017. Woensdagavond 20 september 2017 is de afsluiter met de 6,9 en 10 kilometer bij de Bruggenloop Nijmegen.

Meer informatie en uitslagen via www.024sport.nl

Foto’s: Romy Fernandez

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.