Contact

Heeft u een prangende vraag of een opmerking aangaande Nijmegenleeft? Vul dan onderstaand contactformulier in of stuur een mail naar redactie@nijmegenleeft.nl.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Een gedachte over “Contact”
 1. Het muzikale Ierse verhaal van Boanna Boyne

  De Nijmeegse – Achterhoekse folkband Boanna Boyne is gestart met een crowdfundingsactie. De band speelt traditionele Ierse folk en wil dit jaar zijn debuutalbum opnemen. Omdat de inkomsten van de band tijdens de coronacrisis zijn teruggelopen zoekt de band nu hulp via het online platform Voordekunst. Wie de band financieel steunt krijgt daar, afhankelijk van het gedoneerde bedrag, een CD of vinylplaat voor terug. Wie groot uitpakt verdient zelfs een stoepconcert thuis of exclusieve toegang tot een VIP-optreden.

  Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Omdat die ieder hun eigen inspiratiebronnen hebben, zijn de liedjes van Boanna Boyne heel afwisselend. Ze gaan over onderwerpen als mythologie en liefde. De band wil zijn publiek meenemen in een muzikaal Iers verhaal. De Ieren zijn meesterverhalenvertellers en Boanna Boyne probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

  De studio in

  Na drie jaar repeteren en optreden is nu de tijd rijp om een album te maken. Daarom gaat de band de studio in met traditionals en eigen nummers. De opnamen worden op CD, op vinyl en online uitgebracht. Naomi Cornock verzorgt het artwork. Liefhebbers van Ierse folk die niet kunnen wachten op het muzikale Ierse verhaal van Boanna Boyne kunnen de band helpen op Voor de Kunst

  Kijk voor meer informatie op de Boanna Boyne website en Gigstarter of volg Boanna Boyne op Facebook en Instagram.

  █ EINDE PERSBERICHT

  █ REDACTIE, NIET BESTEMD VOOR PUBLICATIE

  Ik kan u een foto van de band toesturen, mocht dit wenselijk zijn.

  Neem voor meer informatie contact op met Taggi Eenstroom tel: 06 121 87 421 of stuur een emailbericht aan boannaboyneband@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.