N.E.C.-tentoonstelling

Jochem van Gelder opent op 14 oktober een tentoonstelling over N.E.C. in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

De tentoonstelling is onderdeel van 024geschiedenis. Het weekend staat dit jaar in het teken van het thema ‘geluk’. Op de tentoonstelling worden de geluks- en ongeluksmomenten van de Nijmeegse voetbalclub N.E.C. belicht.

 De tentoonstelling

De tentoonstelling is gemaakt door geschiedenisstudenten en laat de geluks- en ongeluksmomenten zien van de oprichting tot het heden. Wat waren de belangrijkste momenten voor de club en wie waren de ‘sporthelden’ van het verleden? Aan de hand van zeven thema’s wordt de geschiedenis van N.E.C. toegelicht. Op het einde van de tentoonstelling kan de bezoeker zijn eigen favoriete geluksmomentje van de club op de geluksmuur hangen.

Demonstratiewedstrijd en lezingen

Op de Mariënburg zullen om half 3 de N.E.C. OldStars een demonstratiewedstrijd spelen van ‘Walking Football’.  In Bibliotheek Mariënburg is er bij het lezingenprogramma ‘Radboud in de stad’ de mogelijkheid om meer te weten te komen op het gebied van sport in Nijmegen en in het algemeen. Ernest Verhees zal een lezing geven over Nijmeegse sportvelden en de bouw van stadion De Goffert. Aansluitend zal Jelle Zondag over sport en militarisme in Nijmegen vertellen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de  NEC tentoonstelling en het programma van 024geschiedenis 2017 op: 024geschiedenis.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.