Inschrijving vierde Stevensloop geopend

Nieuwe Stevenslopers kunnen gratis deelnemen aan de vierde Stevensloop. De inschrijving voor de Nijmeegse Stevensloop op zondag 18 maart is vandaag geopend.

Alle deelnemers aan de eerste drie edities krijgen bij hun inschrijving voor 2018 een gratis startnummer cadeau dat gebruikt kan worden door een nieuwe deelnemer. Met deze actie wil de Stichting Zevenheuvelenloop nog meer hardlopers kennis laten maken met de Nijmeegse stadsloop.

Hardloopmaatje

Iedere hardloper die minimaal één keer heeft deelgenomen aan de Stevensloop mag na inschrijving voor de Stevensloop in 2018 één gratis startnummer weggeven aan een hardloopmaatje. Hiervoor krijgt de in de administratie bekende hardloper een code waarmee de nieuwe Stevensloper zich kan inschrijven. De code voor gratis deelname is alleen te activeren totdat de limiet van 5.000 lopers per afstand is bereikt. Met de gratis startnummeractie voor loopmaatjes wil de organisatie nog meer mensen aan het hardlopen krijgen.

Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Wij zijn een organisatie van hardlopers voor hardlopers en willen graag zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen krijgen. Jaarlijks vinden al ruim 60.000 lopers uit het hele land hun weg naar onze evenementen en wij hopen met de actie voor nieuwe Stevenslopers nog meer mensen enthousiast te maken voor de loopsport.”

Nieuw parcours

De Stevensloop vindt in 2018 voor de vierde keer plaats en kenmerkt zich als echte stadsloop voor jong en oud met start en finish in de Nijmeegse binnenstad. De Stevensloop kent een 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon. Het parcours van de 5 kilometer is vernieuwd en veranderd in een klassiek rondje Nijmeegse bruggen over de Snelbinder en de Waalbrug. De winderige Waalkade en de lastige beklimming van de Voerweg maken geen onderdeel meer uit van het parcours. De finish is net als bij de 10 kilometer en halve marathon aan de voet van de Stevenskerk op de Grote Markt. Deze twee langste afstanden voeren onder andere over stadsbrug De Oversteek en het nieuwe stadseiland Veur Lent. Voor kinderen is er de Mini Stevensloop op en rondom de Grote Markt.

Inschrijven voor de Stevenloop kan via www.stevensloop.nl.

Bron: www.hardloopnieuws.nl

Foto: Pixabay

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.