Waarom is fietsen zo populair?

Fietsen heeft de overhand, maar waarom is het zo populair? Het is gewoon een geweldige manier om je te verplaatsen. Het heeft een heleboel voordelen die zowel persoonlijk als gemeenschappelijk van aard zijn, en het is belangrijk dat iedereen de majesteit van de fiets in acht neemt, of tenminste respecteert. OK, dus ik ben een fan… Maar, als iedereen op een herenfiets zou stappen om te komen waar hij moet zijn, zou de wereld een betere plek zijn. In plaats van de ergste nachtmerrie van een automobilist, zijn ze eigenlijk de genezing voor veel van hun kwalen.

Groener vervoer

Het milieu is verpest. Auto’s in de stad zijn daar grotendeels debet aan: ze verzamelen giftige gassen die de lucht nog giftiger maken. Nu benzine- en dieselauto’s geleidelijk worden vervangen door elektrische tegenhangers, wordt een ander alternatief vaak over het hoofd gezien: de gewone fiets!

Elke keer dat je de pedalen ronddraait, draag je een steentje bij aan de vervuiling die de lucht in wordt geblazen. Je hebt geen uitlaat die gif uit je achterste pompt, en je kunt rondrijden zonder je zorgen te maken. Als meer en meer mensen zouden gaan fietsen, zou iedereen schone lucht kunnen inademen zonder kans op ziekte!

Meer beweging

Het is geen geheim dat beweging goed voor je is. Dat fietsen goede beweging is, is natuurlijk ook algemeen bekend. Toch is het de moeite waard dit te herhalen, want het is een van de belangrijkste voordelen van het bezitten en gebruiken van een fiets en fietsaccessoires.

Je wordt sneller ziek als je je lichaam niets te doen geeft. Het gaat er niet om hoe je eruit ziet, maar hoe je je voelt. In plaats van een gezondheids magneet te worden, ga je op de fiets naar de universiteit of het werk. Op die manier kun je regelmatig bewegen zonder dat het je dagelijkse bezigheden te veel verstoort.

Bovendien is lichaamsbeweging goed voor zowel de ziel als het lichaam. Het kan ongelooflijk bevredigend en bevrijdend aanvoelen, en het heeft ook effect na afloop van de activiteiten! Die lichte pijn in je dijen na een paar stevige trappen betekent dat je goed getraind hebt, en daar mag je trots op zijn!

Ruimte op de weg

Minder auto’s betekent minder verkeer. Natuurlijk is het verkeer iets waar veel automobilisten over klagen, vooral tijdens de spits. Velen denken dat er geen manier is om het te vermijden, maar die is er wel als mensen hun aandacht op de fiets richten.

Er zijn nog andere voordelen. Minder auto’s kan er zelfs toe leiden dat hulpdiensten en bezorgers op tijd op de plaats van bestemming zijn. De wegen moeten mobiliteit helpen, niet belemmeren. Per slot van rekening zal de bevolking van Londen dramatisch toenemen, en de fiets is de enige manier om wat ruimte op de weg vrij te maken.

Denk ook aan de ruimte. Op een stuk weg waar tien of elf auto’s passen, passen waarschijnlijk bijna twintig fietsers. Uiteindelijk heeft fietsen ook voor anderen grote voordelen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.