vv Beuningse Boys start met Voetbal+ “Gewoon wat Gewoon kan, Speciaal wat Speciaal moet”

Beuningen – vv Beuningse Boys start in 2015 met Voetbal+. Voetbal+ is voetballen voor voetballers met een beperking, die lichamelijk en/of sociaal emotioneel niet mee kunnen met leeftijdgenoten binnen een regulier voetbalteam. Het doel van Voetbal+ is om spelenderwijs de vaardigheden van voetbal aan te leren, waarbij het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden.

 

vv Beuningse Boys wil mensen (m/v) van 12 tot 72 jaar met een beperking het plezier in het voetballen laten beleven en daarmee een bijdrage leveren aan de integratie van sporters met een beperking. De trainers, die de spelers begeleiden zijn mensen met een groot sociaal maatschappelijk gevoel voor de medemens. Zij zijn, of worden, opgeleid tot KNVB G-trainer, om met deze doelgroep sportief en verantwoordelijk om te kunnen gaan. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) biedt de vereniging ondersteuning bij de ontwikkeling van deze sport.

 

vv Beuningse Boys is niet de enige club in de regio Nijmegen. Onder andere Sc Woezik, C.S.V Oranje Blauw, SV Hatert, VV DIO’30 zijn een aantal clubs, waarbij recreatief voetballen voor spelers met een beperking al met succes is geintroduceerd. Tussen enkele van deze clubs en VV Beuningse Boys bestaat al een informele vorm van samenwerking.

 

Henri Bakhuis, Frank Engelbart, Arjan Rijkens en Luc te Braake zijn de initiatiefnemers bij vv Beuningse Boys en zij zijn er van overtuigd dat Voetbal+ ook bij de Boys een succes wordt. Het is de bedoeling om in februari 2015 te starten met de eerste training van Voetbal+.

 

Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met Henri Bakhuis via email voetbalplus@beuningsboys.nl of kijk op de website van vv Beuningse Boys, www.beuningseboys.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.