Voormalig NEC-keeper Jasper Cillessen vanavond in actie tegen Spanje

Nijmegen – Gisteravond vond het officieuze begin van de Wereld Kampioenschappen in Brazilië plaats, waar het thuisland het opnam tegen Kroatië. Het Nederlands Elftal begint vanavond officieel aan het WK voetbal, de ploeg neemt het op tegen regerend wereldkampioen Spanje. Onder lat bij de Nederlandse ploeg staat Jasper Cillessen, die in 2011 nog onder de lat stond bij NEC. De huidige eerste keeper van Ajax heeft een stormachtige opmars meegemaakt sinds hij voor het eerst zijn keepershandschoenen aantrok.

Jasper Cillessen begon met voetballen in Groesbeek, bij de bekende club De Treffers. Hier werd hij al snel ontdekt als keeper. Ook bij NEC was de jonge keeper al snel een rots in de branding, en dit leverde hem een transfer op naar de hoofdstad. Bij Ajax ondertekende Cillessen een contract met de looptijd van 5 jaar. Zijn eerste jaren in Amsterdam verliepen echter moeizaam, hij moest Vermeer dikwijls voor zich dulden. Het afgelopen seizoen liet hij echter duidelijk zien de betere keeper te zijn ten opzichte van Kenneth Vermeer. Dit kwam Cillessen al snel op een basisplaats te staan bij het Nederlands Elftal.

Vanavond mag hij voor honderden miljoenen mensen laten zien wat hij waard is. Van de vertrouwde omgeving van Groesbeek, naar Nijmegen en vervolgens de hoofdstad van Nederland. Vanavond staat hij in Zuid-Amerika op het grootste podium ter wereld. De wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Spanje begint vanavond om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op Nederland1.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.