Voetbal+ Beuningse Boys gaat Olympisch

Ruim een jaar na de start gaat Beuningse Boys met liefst twee Voetbal+ teams meedoen aan de Special Olympics die worden gehouden van 1 tot en met 3 juli aanstaande in de regio Nijmegen. Een prachtige mijlpaal voor een initiatief dat nog maar kort geleden is begonnen en een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt.

In het voorjaar van 2015 is Beuningse Boys gestart met een nieuwe voetbaltak genaamd Voetbal+. Deze tak is voor voetballers met een beperking, die lichamelijk, verstandelijk en/of sociaal emotioneel niet mee kunnen met leeftijdgenoten binnen een regulier voetbalteam. Een schot in de roos want amper 16 maanden later trainen en spelen nu wekelijks 25 voetballers onder begeleiding van enthousiaste, gediplomeerde, trainers. Trots en zeer gemotiveerd nemen ze deel aan de komende Special Olympics Nationale Spelen. In de regio Nijmegen laten maar liefst 2400 sporters in 18 sporten zien wat ze kunnen.

Het voetbal wordt gespeeld in Wijchen bij SC Woezik. De andere sporten worden in Nijmegen en Groesbeek gehouden. Het Olympisch Dorp is gevestigd in Heumensoord en is het kloppend hart van de spelen en tevens de verblijfplaats voor veel sporters. De officiele aftrap van de Special Olympics is op vrijdag 1 juli tijdens een openingscermonie in het Goffertstadion dat door de grote belangstelling al volledig is uitverkocht. Dat het een groot evenement is, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 800 coaches en 3000 vrijwilligers bij zijn betrokken.

VV Beuningse Boys is aanwezig met twee Olympische teams, een delegatie die bestaat uit 21 spelers en 8 coaches en begeleiders. Zij gaan de eer van de gemeente Beuningen hoog houden. Op zaterdag 2 en zondag 3 juli zijn de teams te bewonderen op de velden van SC Woezik, waar 50 voetbalteams, 525 voetballers, 170 coaches en 270 vrijwilligers fantastische dagen gaan beleven.

De coaches van beide teams zijn er van overtuigd dat de Special Olympics voor iedereen en speciaal voor de Voetbal+ teams van Beuningse Boys een succes wordt. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om de Boys aan te moedigen op 2 en 3 juli. Niet alleen een belevenis voor de deelnemers, begeleiders en supporters maar zeker ook een mijlpaal in het avontuur dat nog zo kort geleden is begonnen. Meer informatie over Special Olympics Nationale Spelen kan men vinden op de website www.specialolympics2016.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.