Vierdaagseloper kan in 2016 kiezen voor 55-km afstand

In 2016, ter gelegenheid van de 100ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, wordt eenmalig de 55-km afstand in het routeschema opgenomen. De 55-km afstand is een keuze afstand. De bestaande routes voor de 30, 40 en 50 km blijven gehandhaafd.

Het bestuur van de Stichting DE 4DAAGSE heeft eerder deze week besloten de keuze-afstand van 55 km in het parcoursschema op te nemen. Een delegatie van het bestuur heeft als eerste burgemeester drs. Luciën van Riswijk van de gemeente Druten op de hoogte gesteld van het bestuursbesluit. Druten voerde de laatste jaren met het oog op de 100ste editie in 2016 ludieke acties om de Vierdaagse-wandelaars weer te mogen ontvangen.

Het wandellegioen doet de gemeente Druten op de tweede dag, de Dag van Wijchen en Beuningen, aan. Daarmee wordt Druten in 2016 eenmalig de dertiende officiële doortochtgemeente van de Vierdaagse.
In overleg met Druten wordt de komende periode nagegaan hoe aan de verkeers- en veiligheidsaspecten invulling gegeven zal worden. Bij dat overleg worden ook de andere doortochtgemeenten betrokken. De extra lussen waarmee de routes ten behoeve van de 55-km afstand worden verlengd zijn vooralsnog gepland in Driel (gemeente Overbetuwe, de Dag van Elst), in Groesbeek (gemeente Berg en Dal, de Dag van Groesbeek) en in Beers (gemeente Cuijk, de Dag van Cuijk).

De 55-km afstand was tot en met 1966 de verplichte Vierdaagse-afstand voor mannen tussen de 19 en 50 jaar oud, nu mag iedereen zich inschrijven voor deze afstand. Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE heeft tot eenmalige herinvoering van de afstand besloten na advies van onder meer de Stichting 100ste Vierdaagse, die de feestelijkheden rond de 100ste editie in 2016 voorbereidt, en van de Vereniging Gouden Kruisdragers Vierdaagse.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.