Vermijl hoopt ooit terug te keren naar Engeland.

Afgelopen zomer stapte Vermijl over van Manchester United naar NEC, op huurbasis. De 22-jarige Belg hoopt in Nijmegen een fundament te leggen voor een toekomst op Old Trafford.

“Het was geen gemakkelijke beslissing die ik moest nemen in de zomer”, vertelde Vermijl in Het Belang Van Limburg. “Ik kreeg van Sir Alex Ferguson een contractverlenging van twee jaar. Maar tegelijk wilde United mij verhuren. Ik moest competitiever worden. Enkele clubs uit het Championship hadden interesse. Maar toen kwam NEC op de proppen. Ik besloot een keertje te gaan trainen in Nijmegen en een gesprek te hebben met coach Anton Janssen. Het werd een positieve ervaring.”

Bij NEC werd Vermijl plotseling geconfronteerd met degradatievoetbal. Naar eigen zeggen een zeer waardevolle ervaring. “Ik vind het een verrijking voor mijn carrière. Met de belofteploeg van United deden we elk jaar mee voor de prijzen. Wij hadden altijd balbezit, dus kon ik ongehinderd mee naar voren trekken. In Nijmegen moet ik leren overeind te blijven onder druk. Ik moet in eerste instantie verdedigen.”

“Het niveau in Nederland kan ik moeilijk vergelijken met België omdat ik nooit in de Jupiler League heb gespeeld” oordeelde Vermijl. “Maar het niveau is best wel goed. Er is volgens mij meer individueel talent dan in België. Toch is de kans klein dat ik bij NEC blijf. United verhuurt een speler meestal geen twee jaar op rij aan dezelfde club. Ik zie me dus terugkeren naar Engeland. Naar Old Trafford of naar een andere club uit de Premier League of het Championship. ”

Terugkeer naar United
Vermijl hoopt nog steeds op een toekomst in Manchester. “Scouts van United zijn dit seizoen al een keer of vijf komen kijken. Daarnaast heb ik wekelijks contact met Warren Joyce, de coach van de beloften. De laatste tijd is hij opvallend positief. Maar ik zal dit moeten volhouden. Dan is het laatste woord aan coach David Moyes.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.