Velthuizen ‘nec mag niet degraderen’

Piet Velthuizen wil zondag ten koste van nagenoeg alles van NEC winnen. Het moet echter niet tot degradatie van de aartsrivaal leiden, daarvoor heeft de derby tegen de club uit Nijmegen te veel waarde.

Velthuizen, geboren in Nijmegen, weet dat de aartsrivaal tegen degradatie vecht. De goalie verwacht echter niet dat de club gaat degraderen. “Ze hebben een leuk team en ik denk dat ze ook niet staan waar ze horen te staan”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

“Ik vind dat ze met Koolwijk en Rieks bijvoorbeeld een heel mooi middenveld hebben. Ze blijven er wel in. Degraderen kunnen ze hun supporters niet aandoen. En mij ook niet. Ik wil dat die derby voor de volgende jaren behouden blijft”, aldus de sluitpost.

Velthuizen weet dat er voor Vitesse veel op het spel staat zondag. Er wordt dan ook nog niet naar de naderende uitwedstrijd tegen Feyenoord gekeken. “NEC is het belangrijkste en die móéten we winnen. Met twee zeges zijn zij goed uit de winterstop gekomen. De druk ligt volledig bij ons. Wij hebben veel te verliezen.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.