Veerkrachtig Achilles in Helmond: 3-3

Nadat het verleden week op de laatste plaats was beland, tankte Achilles afgelopen weekend weer zelfvertrouwen. Helmond Sport, de ex-club van Eric Meijers, werd in eigen huis na een waar spektakelstuk op 3-3 gehouden. Voeg daarbij dat dit met een behoorlijk gehavend teams gerealiseerd werd, dan geeft dat de burger extra moed. Zaterdag speelt Achilles haar laatste wedstrijd voor de winterstop in de Grolsch Veste tegen Jong FC Twente.

François Gesthuizen stuurde dezelfde basiself de perfecte kunstgrasmat van Helmond op. In de aanvangsfase hadden de wit-zwarten niet veel in de melk te brokkelen, waarbij men de thuisploeg met onnodig balverlies ook nog goed op weg hielp. In eerste instantie stond doelman Nick Hengelman op zijn post. Hij was echter in de 19de minuut ook kansloos toen de handige Davy Brouwers, die Tim Verhoeven een lastige middag bezorgde, andermaal van balverlies profiteerde en Stanley Elbers in staat stelde de 1-0 aan te tekenen. Dezelfde Hengelman hield even later zijn ploeg op de been, die dat met klinkende munt uitbetaalde. Daniël van Straaten veroverde de bal en vond Frank Hol die fraai in het dak van het doel knalde: 1-1 (26.) De Groesbekers kregen nu meer grip en hielden de bal beter in eigen gelederen. Dat resulteerde tien minuten later in voorsprong na een fantastische pegel van Rémon van Bochoven in de kruising: 1-2. Helmond Sport probeerde wat terug te doen, maar verder dan een mislukte bal na een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 kwam men niet.

Na de thee miste Serhat Koç meteen een dot van een kans op de teams op gelijke hoogte te brengen. Aan de andere kant was Rémon van Bochoven te onzelfzuchtig door niet zelf af te drukken maar ietwat verkeerd af te leggen. De wisselingen bleven zich zelf snel opvolgen. Davy Brouwers kroop fraai voor Steven Edwards en scoorde mooi de 2-2 (59.) Edwards wilde dit meteen goed maken en begon aan een geweldige rush, maar buitte het bij de zestien niet goed uit. Vervolgens verlengde Davy Brouwers weer een indraaiende vrije trap buiten bereik van Nick Hengelman tegen het net: 3-2. Waar Achilles vorige week bij de pakken ging neerzitten, was dit nu niet het geval. Men probeerde het spel weer te verleggen en halverwege de tweede helft stuurde Levi Raja Boean Frank Hol goed weg en diens voorzet werd door Rémon van Bochoven fraai raak gekopt: 3-3. Ook nu bleven beide ploegen zoeken na de driepunter, maar beide ploegen kwamen niet tot de glorie van de zege of de tegenslag van een nederlaag. Schoten van Levi Raja Boean en een vrije trap van Steven Edwards misten aan Achilleszijde doel en bij Helmond Sport schoot Stanley Elbers in het zijnet, werd er nog om een penalty gevraagd en draaide een scherpe corner in de slotminuut over alles en iedereen heen. Zoals FOX-sports twitterde hadden beide ploeg meer verdiend, maar was nu het publiek de grote winnaar.

 

Opstellingen:

Helmond Sport: Wouter van der Steen; Mees Siers, Ferry de Regt, Koen Weuts, Gilian Justiana; Mark Janssen, Charles Kazlauskas, Arne van Geffen (72. Marc Koot); Davy Brouwers, Serhat Koç, (79. Karim Bridji), Stanley Elbers (87. Carlos David).

 

Achilles’29: Nick Hengelman; Kay Thomassen, Steven Edwards, Lauerens Rijnbeek, Tim Verhoeven; Daniël van Straaten. Levi Raja Boean (90. Migiel Zeller), Jop van Steen ; Freek Thoone (80. Kursad Sürmeli), Frank Hol

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.