Trotse winnaars Sportprijzen Nijmegen

Zaterdagavond 27 februari zijn de winnaars van de Nijmeegse Sportprijs 2015 bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury koos de winnaars uit de twaalf genomineerde sporters en sportploegen in de categorieën sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, jeugdsportprijs, jeugdsportprijs voor teams en sport initiatiefprijs. In de vernieuwde Jan Massinkhal genoten de sporters samen met familie, clubgenoten en sportverenigingen van een feestelijke avond.

Wethouder Renske Helmer-Englebert: “De winnaars van de Nijmeegse Sportprijs leveren een enorme prestatie en zijn een inspiratie voor de jonge sporters in Nijmegen. Wij zijn trots op onze kanjers en leven met hen mee op weg naar de Olympische Spelen, Nederlandse, Europese of lokale kampioenschappen. Met deze nominaties en de prijs wil Nijmegen laten zien dat ze de sporters waardeert”. De onafhankelijke jury maakte de winnaars bekend en wethouder Renske Helmer-Englebert huldigde de winnaars van Sporter/Sportploeg en Sporter van het jaar.

De winnaars van 2015 zijn

Sporter van het jaar: Susan Kuijken (atletiek)
In 2015 wist zij zich al te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 op zowel 5.000 als 10.000 meter. Daarna nam ze deel aan de WK in Beijing waar zij op 5.000 en 10.000 de finale haalde. Op 5.000 meter werd ze 8e en op 10.000 10e.

Sportploeg van het jaar: NEC (voetbal)
Na een jaar spelen in de Jupilerleage heeft NEC zich wederom geplaatst voor een plek in de Eredivisie. Op 3 april 2015 werden ze kampioen van Nederland.

Jeugdsportprijs: Nyls Korstanje (zwemmen)
Op de kampioenschappen korte baan en lange baan won Nyls zo goed als alles wat er te winnen viel in 2015. Hij kwalificeerde zich voor de EYOF in Tbilisi (European Youth Olympic Festival, vergelijkbaar met Europese Olympische Spelen). Hier won hij in juli 2015 goud op de 50 meter vrije slag. Bovendien won hij zilver op de 100 meter vrije slag.

Jeugd teamprijs: Junioren estafette team Aqua Novio ’94 (zwemmen)
Dit team is meervoudig Nederlands kampioen en heeft meerdere Nederlandse records gehaald.

Sportinitiatiefprijs: Talententeam Nijmegen-Noord

Dit jaar wordt de sportinitiatiefprijs uitgereikt aan Talententeam Nijmegen-Noord. Dit is het nieuwste hardloopteam van Nijmegen. Het bijzondere aan dit team is dat de deelnemers uit Eritrea afkomstig zijn en een verblijfsvergunning hebben om in Nederland te wonen. Dat ze talentvol zijn bewezen ze al door heel gemakkelijk mee te lopen op trainingen met hun trainer Jeroen van Giesbergen. In hun eerste Nederlandse wedstrijd liep één van hen de snelste tijd in de categorie onder de 19 jaar. Intussen lopen de jongeren op betere schoenen dankzij de Lopers Company en hopen zij in 2016 aan veel wedstrijden deel te nemen en succes te behalen. Het team bestaat uit tien jongens.

Leden Jury Sportprijzen Nijmegen

De jury van de sportprjizen Nijmegen, bestaat uit:

Rob Cuppen (directeur Universitair Sportcentrum)
Heino Jacobs (directeur Sportfondsen Nijmegen)
Marc van Houdenhoven (raad van Bestuur Stichting Maartenskliniek)
Joris Hermans (directeur Sport en Bewegen HAN)
Danny Meeuwsen (voormalig top-judoka en Nijmeegse Sportambassadeur).

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.