The Night Run Festival in Giro stijl groot succes

Nadat het recordaantal van 1500 startbewijzen was verkocht, stonden er op vrijdagavond uiteindelijk 1354 deelnemers aan de start bij The Night Run Festival in Nijmegen. Uitgerust met een hoofdlamp liepen de Night Runners een sfeervol verlicht parcours van 5 of 10 kilometer door de binnenstad met passages door onder meer het Kronenburgerpark, Hunnerpark en het Valkhofpark. Het evenement stond in het teken van de Giro d’Italia.

Onderweg werden de deelnemers verrast met honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, een vuurspuwer, live-muziek en een fraaie licht- en lasershow in het winkelcentrum Molenpoort. Ondanks de regenbui op het einde van de avond, bleven vele deelnemers na de finish nog een drankje doen bij de after-party in de Drie Gezusters op het start/finish terrein van de Molenstraat.

Meervoudig Nederlands kampioen (o.a. 3000 m steeple) Simon Vroemen uit Delft schreef de Long Night Run van 10 kilometer op zijn naam. Het talent Job de Brouwer van het Run2Day Nijmegen-team kwam bij de Short Night Run van 5 kilometer het eerst over de finish straat. Verdere uitslagen zijn te vinden op 024sport.nl. Organisatoren Carlos Baltus en John Aalbers van Stichting 024 Sport hadden hoge verwachtingen geschept onder de deelnemers, maar wisten de deelnemers desondanks toch te verrassen met een unieke combinatie van sport, cultuur, gezelligheid en city sightseeing.

Deelnemer Angelique van Geest uit Grave laat weten: ‘Een geweldig mooie run! Leuk om Nijmegen op een andere manier te zien! Topavond gehad!’. Na het grote succes van deze derde editie gaat Stichting 024 Sport er zich voor inzetten om volgend jaar wederom vele Night Runners te verrassen. Eerstvolgende evenement van Stichting 024 Sport is de Bruggenloop Nijmegen op woensdag 21 september. Vanaf zondag 1 mei kunnen deelnemers zich hiervoor inschrijven.

Meer informatie en uitslagen The Night Run Festival via www.024sport.nl.

Foto gemaakt door: Lukas Hillen

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.