Stichting N.E.C. Doelbewust en Energy4All bekrachtigen samenwerking

Op zondag 3 augustus, tijdens de Open Dag van N.E.C. trekken stichting N.E.C. Doelbewust en Energy4All samen met elkaar op om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijnen tegen energiestofwisselingsziekten. Dit doen zij door supporters te laten ervaren hoe het is om weinig energie te hebben. Supporters zullen daarvoor 25 meter moeten sprinten met een rietje om door adem te halen.

 

“Door te ervaren hoe vervelend het is om met te weinig zuurstof te rennen en daardoor te merken hoe weinig energie je dan hebt, weet je beter hoe kinderen met deze ziekte zich voelen. Zo’n praktijkoefening zorgt voor extra bewustwording. ” aldus Pleuni Timmermans, projectmanager Energy4All. Naast de sprint worden er ook leuke gadgets en verjaardagskalenders van prominenten verkocht.

Stichting N.E.C. Doelbewust wil zich graag blijven inzetten voor Energy4All. Joep Goessens, coördinator van de stichting: “Gezien alle charitatieve aanvragen voor steun vanuit de club, hebben we ervoor gekozen om twee goede doelen te adopteren. Ronald McDonald Huis Nijmegen en Energy4All. Het verband leggen tussen gezonde topsporters en zieke kinderen is heel logisch en relativeert. Wij zijn trots en blij dat we ons hiervoor kunnen inzetten. Naast de Open Dag zijn we in overleg over wat we structureel kunnen doen om een bijdrage te leveren. Vandaag heeft al ons personeel bijvoorbeeld ter symboliek een oranje Energy4All armbandje om.’

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.