Ryu Ichidai op Open NK Masters Judoka

Zaterdag 17 mei werd de eerste officiële editie gehouden van de Open Nederlandse Kampioenschappen voor Masters. Dit zijn wedstrijden voor judoka die al minimaal 2 jaar niet meer met officiële internationale toernooien hebben meegedaan en minimaal 30 jaar zijn.

Voor Judoka Ryu Ichidai uit Nijmegen verscheen oud Nederlands kampioen Cobus Iliadis op de mat in de klasse -90 kg M3/M4 (geboren 1965-1974). De eerste ronde kreeg Cobus een bye. In de kwartfinale stond Cobus tegen de sterke Peter Vleerbos, het was een gelijk opgaande strijd, maar doordat oud Nederlands kampioen Vleerbos in een actie naar de benen greep, werd hij gediskwalificeerd. Voor vele van deze Masters een probleem, want in ‘hun tijd’ mocht je nog gewoon bij de benen grijpen.

Vervolgens onderging Cobus hetzelfde lot in de halve finale. Ogenschijnlijk had Cobus de Brit Lee Brown in zijn zak, hij stond een shido voor. Een actie van Brit werd door Cobus gepareerd maar helaas werd op aandringen van de Brit de video teruggekeken en kreeg Cobus hansoku-make voor grabbing.
De wedstrijd om de derde plek ging met een prachtige Morote-seoi-nage (waza-ari) en Ippon-seoi-nage (ippon) naar Cobus. Een derde plaats op dit Open Nederlandse Kampioenschap. De wil om volgend jaar voor de titel te gaan werd meteen uitgesproken naar zijn coach Jorien van Beek van Judo Ryu Maasduinen, zeker vanwege de ontzettend leuke, gemoedelijke sfeer die in de Topsporthal in Rotterdam hing! Wellicht dat volgend jaar meerdere judoka mee zullen doen met dit prachtige evenement. Tevens zal in 2015 in Nederland de WK Masters worden gehouden, waar Cobus Iliadis zeker aan deel zal nemen.

Uitslag M3/M4 -90 kg
1)      Jeroen Letterie (NED)
2)      Lee Brown (GBR)
3)      Cobus Iliadis (NED)
Victor Klouwens (NED)

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.