Ruud Brood nieuwe trainer NEC

Nijmegen – Ruud Brood zal volgend jaar de nieuwe hoofdtrainer zijn van het gedegradeerde NEC, dat meldden directeur algemene zaken Bart van Ingen en de voorzitter van de Raad van Commissarissen Ton van Gaalen gisteravond in een persconferentie. Hij volgt daarmee de onlangs ontslagen Anton Janssen op. De oud-speler van onder andere Feyenoord en NAC Breda werd geboren in Gorinchem. Hij heeft zijn hele voetballoopbaan doorgebracht in Nederland, ook als trainer heeft hij in Nederland al zijn sporen verdient. Saillant detail, afgelopen seizoen was Ruud Brood nog werkzaam voor het eveneens gedegradeerde Roda JC. Hij behaalde daar achteraf gezien toch best goede resultaten, maar moest het veld ruimen dankzij een nieuwe weg die de club uit Kerkrade vorig jaar insloeg.

Ruud Brood beleefde als trainer van RKC zijn grootste successen. Hij wist de club uit Waalwijk tot 2x toe vanuit de Eerste Divisie terug te brengen naar de Eredivisie, eerst in 2009 via de play-offs, en vervolgens in 2011 door kampioen te worden.

Bart van Ingen, directeur algemene zaken over de komst van Brood naar het Nijmeegse: “Ruud zit vol ambitie, net als wij. Onze wensen zijn duidelijk en komen overeen: we willen samen de degradatie te boven komen en zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. Daarnaast denken we dat Ruud als trainer past bij N.E.C. Hij maakt spelers individueel beter maar zorgt ook zeker voor het optimaal functioneren van een team.”

Ruud Brood zelf is zeer content met zijn aanstelling en noemt de handelingssnelheid van het bestuur van NEC goed. Hij wil de ouderwetse manier van spelen van NEC met bravoure en zo de Nijmegenaren weer terugbrengen naar de Eredivisie. Tevens noemt hij de supporters betrokken, wat hij graag ziet.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.