Rolstoeltennisvrouwen naar halve finale dubbelspel

Beide Nederlandse teams in het vrouwendubbelspel hebben de halve finale gehaald op de Paralympische Spelen. Zowel Aniek van Koot en Jiske Griffioen als Diede de Groot en Marjolein Buis wonnen hun kwartfinale.

Griffioen en Van Koot, als eerste geplaatst in Rio, wonnen met duidelijke cijfers (6-2, 6-1) van het Amerikaanse duo Baron/Kaiser. Ook De Groot en Buis waren verantwoordelijk voor een Amerikaanse uitschakeling. Het koppel Mathewson/Verfuerth verloor met 6-2, 6-4. Ook in het enkelspel wonnen de Nederlandse vrouwen. Ze bereikten allemaal zonder veel problemen de kwartfinales. In het mannenenkelspel viel het doek voor Tom Egberink.

De 23-jarige Nederlander, die de laatste weken met een duimblessure kampte, ging met 6-1, 6-1 onderuit tegen de Chinees Shunjiang Dong. Maikel Scheffers bereikte wel de derde ronde door met 6-2, 6-0 te winnen van Tadeusz Kruszelnicki uit Polen.

In het dubbelspel bereikten Egberink en Scheffers de kwartfinale door met 6-2, 6-3 te winnen van het Braziliaanse duo Medeiros/Rodrigues.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.