Rieks opgelucht: “Voor niemand meer bang”

NEC boekte vrijdag na acht maanden droogte eindelijk weer eens een overwinning. SC Heerenveen werd in eigen huis met 2-1 verslagen, mede door Sören Rieks, die met een assist belangrijk was.

“Eindelijk, eindelijk”, reageerde de Deen op de clubsite van NEC. “Het is vooral een opluchting om eens de drie punten te pakken. In de kleedkamer was iedereen ook hartstikke blij natuurlijk. Deze zege is voor de fans. Zij zijn ons blijven steunen de laatste weken en waren echt fantastisch.”

Rieks gaf de assist bij de 2-0 van Michael Higdon, die met twee goals NEC de zege bezorgde. “Ik wist dat Michael naar de tweede paal zou gaan en hoefde daarom de bal alleen maar op maat te geven. Ook de eerste goal is een goed voorbeeld van hoe we op trainingen hier naartoe hebben gewerkt. Het kost tijd om dat op te bouwen, maar nu kwam het er gelukkig goed uit.”

NEC wacht de komende weken een zwaar programma, met wedstrijden tegen FC Twente en Ajax. Rieks: “Nu moeten we zien dat we momentum krijgen. Het zijn lastige wedstrijden, maar zowel tegen Twente als Ajax hebben we eigenlijk niets te verliezen. Het waren frustrerende weken, maar hier komen we echt sterker uit. We hadden deze zege nodig en nu worden we echt een gevaarlijk team. We hoeven voor niemand meer bang te zijn.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.