Regen tart deelnemers Eiland Run

Voor de deelnemers van de Eiland Run op het stadseiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen bleek evenals afgelopen jaar regen de voornaamste tegenstander. Geen van de deelnemers bleef een nat pak bespaard met de overkomende regenbuien op het moment dat het startschot klonk. Zo’n 1100 hardlopers waren dapper genoeg om de regenbuien en het nieuwe stadseiland te trotseren.

Hendrik Jan Oldenhave uit Arnhem en Marijn Verwiel uit Maastricht schreven de 10 kilometer op hun naam. Oldenhave had slechts 36 minuten en 47 seconden nodig voor het rondje over het stadseiland. Verwiel wist de 10 kilometer af te leggen in 42 minuten en 34 seconden. Niels Aarns van team Run2Day Nijmegen en Anne van Loon uit Oss waren de snelste deelnemers bij de 5 kilometer.

Met passages over de Lentse Warande, de Lentloper en de Bemmelsedijk bleef geen enkel deel van het eiland ongeroerd. De finish op de Lentse Warande bracht zowel deelnemers als toeschouwers een prachtig uitzicht over de nevengeul, het eiland, de Waalbrug en de skyline van Nijmegen. Aansluitend konden deelnemers en toeschouwers de energievoorraad weer op peil brengen met een barbecue-buffet. Het volgende evenement dat bij Stichting 024 Sport op de agenda staat is de Bruggenloop Nijmegen. Deze 12e editie biedt op woensdagavond 20 september een 10 kilometer over 5 bruggen en de traditionele 6,9 kilometer over de Snelbinder en de Waalbrug. Inschrijven kan via de website www.024sport.nl. De volgende editie van de Eiland Run staat genoteerd voor vrijdagavond 29 juni 2018.

Meer informatie via www.024sport.nl
Uitslagen via hardloopuitslagen.nl
Bekijk de aftermovie via Klik hier

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.