Prima wedstrijd levert maar 1 punt op

In de thuiswedstrijd tegen FC Emmen legde Achilles’29 een prima wedstrijd op de mat. Helaas wist men het goede spel niet in goals uit te drukken. Het eigen doel werd daarentegen sinds lange tijd ook schoongehouden, zodat  0-0 op het scorebord bleef prijken. Punt is nu deze lijn door te trekken en op termijn punten te pakken, zodat de rode lantaarn wat meer uit het zicht komt. Zaterdag gaat de reis naar runner-up en titelkandidaat Willem II in Tilburg.

Van meet af aan toonde Achilles een gezonde agressiviteit en werd de bal goed rond gespeeld. De van een blessure teruggekeerde Nicky van de Groes had daar van achter uit een positieve bijdrage aan. Ook FC Emmen liet zich zeker in het begin niet onbetuigd, maar de schoten in de afronding waren bij de Drenten veelal te onzuiver of te slap om doelman Nick Hengelman te verontrusten. Aan de andere kant vond Thijs Hendriks na een soepele aanval geen meegekomen speler op zijn voorzet bij de tweede paal. Dezelfde speler lobde maar net over en Jop van Steen wilde in een rebound afdrukken, maar een Emmenverdediger was hem net voor en tikte corner. De gasten waren het gevaarlijkst met schuiver voorlangs van Quintin Martinus, nadat deze zich geweldig had vrijgespeeld. Een kopbal van de opgekomen Tim Siekman vond ook geen genade bij Nick Hengelman. Zo kwam de rust met 0-0.

 

Na de thee voorkwam dezelfde Hengelman onheil na balverlies aan de handige Resida van Migiel Zeller, die verder net als iedereen een puike partij vertolkte. Daarna was Achilles onder leiding van Freek Thoone gedurende lange tijd de bovenliggende partij. Met enkele prachtige acties zette hij Rémon van Bochoven meerdere malen in stelling, maar de Achillesspits was wat ongelukkig in de afronding. Daarnaast hield doelman Peter van der Vlag in deze fase zijn ploeg op de been. In de slotfase luwde de wit-zwarte aanvalsgolven enigszins en moest men op de hoede zijn voor een ongelukkige tegengoal. De beste kans voor de gasten was voor invaller Oebele Schokker, hij schoot in goede positie naast. Zo kwam het eindsignaal van meer dan aantrekkelijk duel met een 0-0-stand.

 

Opstellingen:

FC Emmen: Peter van der Vlag; Sander Rozema, Luis Pedro, Tim Siekman, Shkrodran Metaj; Frank Olijve, Alexander Bannink; Elson Almeida (52. Said Bakkati); Leandro Resida (78. Oebele Schokker), Roland Bergkamp (63. Wout Weghorst), Quintin Martinus.

 

Achilles’29: Nick Hengelman; Tim Verhoeven, Laurens Rijnbeek, Migiel Zeller, Nicky van de Groes (78. Kursad Sürmeli); Rik Schouw, Jop van Steen; Thijs Hendriks, Frank Hol, Freek Thoone (88. Sam van der Schot); Rémon van Bochoven.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.