Pech blijft Achilles achtervolgen

Ook in de laatste wedstrijd van 2013 bleef Achilles’29 het pechduiveltje niet bespaard. Erger dan de geflatteerde 4-0-nederlaag tegen Jong FC Twente lijkt de kwetsuur die Daniël van Straaten opliep na een botsing met Tim Hölscher van Twente. De eerste diagnoses wezen op een kruisbandblessure, wat zou betekenen dat het seizoen er voor de sterke Achillesmiddenvelder op zou zitten. Onderzoek zal een en ander nader moeten uitwijzen.

Het geplaagde en gekortwiekte Achilles speelde op zich met name voor rust geen onaardige partij in Tukkerland. Beide teams waren apart nog niet gevaarlijk geweest, toen in de 21ste minuut Felitciano Zschüssen al dan niet met een overtreding Laurens Rijnbeek aan de kant zette en het leer in de uiterste hoek mikte: 1-0. Achilles antwoordde met een scherpe tegenaanval, waarbij Frank Hol op weg naar doelman Sonny Stevens ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel. Vlak daarna vond de genoemde botsing met Daniël van Straaten plaats, die vervolgens met het brancard het veld af moest. Na ruim een half uur legde Steven Edwards na een goede combinatie vanaf rechts de bal perfect op de het hoofd van Jop van Steen en leek het alsnog gelijk te worden. Echter de grensrechter van dienst had als enige de voorzet van achter de achterlijn zien voorkomen. Zo bleef het tot de rust 1-0.

De goede moed werd bij de Groesbekers al spoedig de grond ingeboord, toen arbiter Honig wel heel gemakkelijk een strafschop gaf na een duel tussen Steven Edwards en Tim Hölscher. Felitciano Zschüssen pakte het cadeautje via de vingertoppen van doelman Nick Hengelman uit: 2-0. Het oontgoochelde Achilles probeerde vervolgens een tijd lang de aansluiting te vinden. De overtuiging ontbrak echter bij schoten van Levi Raja Boean en Jop van Steen. Toen dat niet lukte lieten de wit-zwarten het te gemakkelijk lopen en kon de fysiek sterke thuisploeg toch nog uitlopen naar een grote score van 4-0 via Hölscher (82.) en Joey Pelupessy (86.) Als rode lantaardrager gaat het gehavende Achilles de winterstop in. Het is afwachten hoe het de komende weken met de blessures gaat en of men met wat meer basisklanten aan de hervatting van het seizoen kan beginnen op zaterdag 18 januari a.s. op de Heikant tegen Almere City FC.

Opstellingen:

Jong FC Twente: Sonny Stevens; Derre Kwee, Joachim Andersen, Nils Röseler, Nicky Kuiper; Felitciano ZschüssenJoey Pe;upessy, Dario Tanda (85. Jurjan Mannes), Renato Tapia Cortijo (75. Rick Hemmink); Alvin Daniëls (74. Mirko Born), Felitciano Zschüssen, Tim Hölscher,.

Achilles’29: Nick Hengelman; Steven Edwards (86. Tobias Tuurau), Laurens Rijnbeek, Migiel Zeller, Tim Verhoeven (88. Mark Roebbers); Daniël van Straaten (26. Kursad Sürmeli), Jop van Steen; Frreek Thoone, Frank Hol, Rémon van Bochoven.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.