Nijmegen maakt zich op voor NK Triathlon Sprint

Op 2 september draait Nijmegen alvast warm voor het NK Triathlon Sprint. Op de eerste zaterdag van september komt de Perskindol Triathlon Series naar de Gelderse stad om de laatste sprinttriathlon van de driedelige serie af te sluiten. Na Rotterdam en Amsterdam vindt het laatste evenement plaats in en rondom de Nijmeegse Spiegelwaal. Het doel is om binnen afzienbare tijd het NK Triathlon Sprint naar Nijmegen te halen.

Tijdens de Perskindol Triathlon Series staat de sprintafstand centraal. Hierbij zwemmen deelnemers 750 meter, fietsen 20 kilometer en lopen 5 kilometer hard. Deze afstand leent zich perfect voor de beginnende triatleten die kennis willen maken met de triatlonsport. “Duursporten worden steeds populairder en daar profiteren wij ook van,” aldus directeur van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) Rembert Groenman. “Deze series maakt de triathlonsport toegankelijker en daarmee hopen we onze gestage groei van de afgelopen jaren door te zetten. We steunen daarom graag dergelijke nieuwe initiatieven op aantrekkelijke locaties.”

In en rondom Nijmegen wonen veel triatleten en daarmee is de keuze voor Nijmegen een logische. Nijmegen is daarnaast een sportieve stad. De groene, natuurrijke omgeving van de stad biedt met een nieuwe Spiegelwaal veel buitensportmogelijkheden. Nijmegen is gewend aan grote evenementen als de Nijmeegse Vierdaagsemarsen en de Zevenheuvelenloop en is blij dat er weer een evenement aan de sportieve deelnemers en inwoners wordt aangeboden.

Inschrijvingen Triathlon 024 nog open
De inschrijvingen voor de Perskindol Triathlon 024 zijn nog steeds open. Na succesvolle triathlons in Rotterdam en Amsterdam wordt de Perskindol Triathlon Series afgesloten op zaterdag 2 september in Nijmegen. Deelnemers die graag willen deelnemen aan Triathlon024 kunnen zich nog inschrijven via www.triathlon024.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.