Nederlands Gereformeerde Kerk Nijmegen organiseert kerkdienst rond Zevenheuvelenloop

De Nederlands Gereformeerde Kerk Nijmegen (NGK-Nijmegen) organiseert op zondagochtend 16 november om 10.00 uur in verband met de Zevenheuvelenloop die deze dag wordt georganiseerd een speciale Zevenheuvelendienst in hun kerkgebouw Sancta Maria aan de Bredestraat 168 in Nijmegen. Volgens Gijske de Boo, voorganger op deze zondag, is hardlopen voor veel mensen, naast de fysieke inspanning een meditatieve of zelfs spirituele bezigheid. Lichaam en geest hebben alles met elkaar te maken bij het lopen.

Naast de fysieke inspanning, reflecteren lopers op hun leven en gezondheid maar denken ook over dingen als barrières overwinnen, tegenslagen incasseren of bezinnen zich op plannen en ambities. Diederick Eikelboom, bezoeker van de NGK, die voor de vijfde keer de Zevenheuvelenloop wil meelopen, zegt ‘Toen ik de marathon van Berlijn liep, bezocht ik vooraf een speciale kerkdienst voor de marathon. Dat vond ik erg inspirerend. Het is alsof je speciaal dan spirituele zintuigen hebt open staan. Dat inspireerde me voor organiseren van deze dienst.’

In de afgelopen jaren waren op de zondag van de Zevenheuvelenloop een aantal gemeenteleden en bezoekers van de kerkdienst die na de dienst de mee deden aan het evenement. Daarom wil de NGK nu lopers uitnodigen om na de Zevenheuvelennacht vooraf gaande aan de Zevenheuvelenloop deze dienst mee te maken om zo gezamenlijk inspiratie en verdieping te zoeken voor hun lopen.
De NGK-Nijmegen is een jonge geloofsgemeenschap, die zoekt naar een goede christelijke boodschap voor het dagelijkse leven.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.