NEC speelt gelijk in Zwolle, maar schiet weinig op met punt

NEC heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd met PEC Zwolle. De manschappen van trainer Janssen speelden in een levendige wedstrijd 3-3 bij de nummer 8 van de Eredivisie. Op papier is dit dan geen slecht resultaat, NEC schiet er ook weinig mee op. Het is dan wel een puntje uitgelopen ten opzichte van de nummer laatst Roda JC(verloren 3-0 bij Vitesse), maar directe concurrent in de strijd tegen play-offs degradatie ADO speelde eveneens gelijk. Zo is er eigenlijk weinig veranderd aan de stand.

De Nijmegenaren kwamen bij PEC Zwolle 2x terug van een achterstand. Het eerste kwartier was Zwolle heer en meester en het kwam dan ook op voorsprong via Guyon Fernandez. Kort daarna kreeg Zwolle nog een flinke kans op 2-0, maar Johnsson kon redding brengen op een zwakke inzet van Klich. Na dat eerste kwartier wist NEC zich in de wedstrijd te knokken en kreeg enkele fraaie kansen die vakkundig om zeep werden geholpen. Aan de andere scoorde Klich vanuit het niets met een vrije trap die door iedereen werd gemist. Op slag van rust zorgde Rieks voor de aansluitingstreffer.

Na de pauze schoot NEC direct uit de startblokken. Higdon werkte van dichtbij de bal in het doel na een voorzet van Vermijl. Het betekende alweer de 10e goal dit seizoen van de Engelse spits. Toch kwam Zwolle vlak daarna weer op voorsprong. Broerse haalde van afstand uit en verraste hiermee de keeper van NEC. Ook na de 3-2 bleef het kansen regenen, waarbij NEC de meeste aanspraak maakte op een gelijkmaker. Higdon trof de paal, maar Rieks scoorde voor de 2e maal en zorgde voor de 3-3. Geen van beide ploegen leek daarna de winnende goal te willen scoren, ondanks enorme kansen. Het eindigde derhalve in een gelijkspel.

De volgende wedstrijd van NEC is er eentje van levensbelang. De Nijmegenaren gaan dan op bezoek bij de nummer laatst van de Eredivisie, Roda JC.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.