NEC blijft maar winnen en kan kampioensfeest al bijna plannen

NEC blijft maar winnen in de Jupiler League. Gisteravond werd Jong FC Twente aan de zegekar gebonden en komt een terugkeer van de Nijmegenaren naar de Eredivisie met de wedstrijd dichterbij. Tegen Jong Twente had de equipe van trainer Ruud Brood het echter niet makkelijk, de ploeg kwam moeizaam op gang, maar won door een rake kopbal van Santos met 0-1. Aan de kant van NEC bleven Sjoerd Ars en Jahanbakhsh buiten de basis met lichte blessures.

De wedstrijd tegen Jong Twente vond niet plaats in Enschede, maar op het kunstgrasveld van FC Emmen. Het veld van de Enschedeërs verkeerd in erbarmelijke staat. Lange tijd leek het in Emmen nergens op wat beide teams tentoon spreiden. Pas met het rustsignaal in zicht leken de Nijmegenaren iets van druk te ontwikkelen, wat leidde tot enkele mogelijkheden. Plots was het in de 42e minuut dan ook raak; uit een corner van Limbombe kon Santos de 0-1 binnen koppen.

Na rust leek NEC het wel prima te vinden. Het niveau van de Nijmegenaren ging omlaag en het spel werd overgelaten aan Jong Twente. Die ploeg beschikte met Miyaichi, Kusk en Eghan ook over prima spelers, die in het tweede bedrijf vaker ten aanval trokken. De defensie van NEC stond echter als een huis, en wanneer dit niet het geval was, stond keeper Smits op zijn post. Derhalve hield NEC opnieuw de heilige ‘0’.

In blessuretijd kreeg NEC nog een enorme kans om de genadeklap uit te delen. De ingevallen Joosten kreeg een kans voor open doel, maar mistte.

Dankzij de overwinning staat NEC nog steviger aan kop in de Eerste Divisie. Dit weekend nam Eindhoven de 2e plek over van Roda JC. Die Eindhovenaren staan liefst 18 punten achter op NEC. Mocht NEC blijven winnen dan kan de ploeg al op 6 april het kampioenschap vieren.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.