NEC behoudt cultheld, en trekt nieuwe speler en assistent aan

Nijmegen – Veel nieuws gisteren binnen NEC. De club is volop bezig met het kwijtraken van duurbetaalde of overbodige spelers, maar kwam gisteren eindelijk met eigen transfernieuws. Ruud Brood krijgt volgend jaar assistentie van Roy Hendriksen, Leiwakabessy blijft NEC trouw en Gregor Breinburg, een talentvolle middenvelder tekent voor 2 jaar bij de Nijmegenaren.

Roy Hendriksen nieuwe assistent-trainer N.E.C.

Roy Hendriksen wordt met ingang van seizoen 2014-2015 de assistent van hoofdtrainer Ruud Brood. Hendriksen en Brood werkten al eerder samen bij RKC Waalwijk. Bij N.E.C. wordt het duo dus herenigd.

Hendriksen debuteerde in het betaalde voetbal bij RBC Roosendaal en speelde later bij HSV Hoek, FC Eindhoven, Cambuur Leeuwarden, BV Veendam en Helmond Sport. Als trainer was hij actief bij Zeelandia Middelburg en VC Vlissingen. In 2010 combineerde hij zijn trainerschap in Vlissingen met een assistent-functie bij RKC Waalwijk onder Ruud Brood. Zij promoveerden toen samen naar de Eredivisie. In het seizoen dat daarop volgde was Hendriksen uitsluitend assistent-trainer bij RKC en eindigde RKC, nog steeds onder leiding van Brood, op de zevende plek in de Eredivisie.

Breinburg
N.E.C. heeft een tweejarige overeenkomst gesloten met Gregor Breinburg met een optie tot verlenging met twee jaar onder voorbehoud van een positieve medische keuring. De 22-jarige Breinburg komt transfervrij over van De Graafschap, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Per 1 juli 2014 staat Breinburg onder contract bij N.E.C.

De Nederlandse middenvelder speelde sinds 2003 in de jeugd van De Graafschap en maakte op 4 maart 2011 zijn debuut voor de het eerste elftal. In maart 2014 maakte de Gelderse club bekend dat het contract van Breinburg niet verlengd zou worden, waarna verschillende clubs hem volgden. N.E.C. is zeer verheugd dat het gelukt is om de middenvelder, die zowel centraal als aan de linkerkant kan spelen, aan de club te binden.

#Leiwablieft!
N.E.C. en Jeffrey Leiwakabessy hebben een nieuwe overeenkomst gesloten. Leiwakabessy tekent morgen om 12.00 uur een contract voor één jaar, tot en met 30 juni 2015. Gedurende het seizoen zal bekeken worden of er een nieuwe jaarovereenkomst wordt gesloten.

Zowel N.E.C. als Leiwakabessy is erg blij met de manier waarop er vorm is gegeven aan zijn contract. In dat contract staat ook dat Leiwakabessy na zijn spelerscarrière werkzaam blijft bij N.E.C.  als lid van de technische staf van de Voetbal Academie. Op deze manier blijft hij actief en betrokken bij de club, een wens van beide partijen. De invulling van zijn toekomstige trainersfunctie zal in de loop van de tijd duidelijk worden.

Allen zullen vandaag worden gepresenteerd aan de pers.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.