N.E.C. verwelkomt Kevin Jansen

N.E.C. heeft middenvelder Kevin Jansen aan zich weten te binden. Jansen komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekent een contract voor twee jaar. De 25-jarige middenvelder doorliep vanaf 2000 de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij in 2011 ook zijn eerst profcontract tekende.

Hij debuteerde in Feyenoord O19 en Jong Feyenoord en werd vervolgens in het seizoen 2011-2012 verhuurd aan Excelsior. In de zomer van 2012 maakte Jansen de overstap naar ADO Den Haag. In de hofstad speelde hij in zijn eerste seizoen 31 van de 34 competitieronden. Een blessure zorgde het seizoen daarna voor minder speeltijd, maar in 2014-2015 en 2015-2016 keerde Jansen sterk terug.  
 
Afgelopen seizoen begon voortvarend, totdat de middenvelder in november 2016 zijn kruisband afscheurde. De komende weken krijgt Jansen alle tijd en ruimte om zijn revalidatie af te ronden. Dit zal naar verwachting nog zo’n vier tot zes weken in beslag nemen. 
 
Technisch directeur Remco Oversier over de derde versterking van deze zomer: “Kevin is een middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij speelde meer dan 100 wedstrijden in de Eredivisie  Hij gaat kwaliteiten toevoegen die we goed kunnen gebruiken: veel loopvermogen en duelkracht in zowel het aanvallen als verdedigen. Ik ben ontzettend blij dat Kevin, ondanks de interesse van meerdere Eredivisieclubs, voor ons heeft gekozen.”  
 
Kevin Jansen: “Het hele verhaal van N.E.C. klopte voor mij gewoon en gaf mij vanaf dag één veel vertrouwen. Het is een mooie club met een grote achterban en een duidelijke ambitie om weer zo snel mogelijk terug te keren naar de EredivisieIk wil ADO bedanken voor vijf mooie jaren. Ik was toe aan iets nieuws en ben heel erg blij met deze stap.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.