N.E.C. – Roda JC in het teken van Special Olympics Nationale Spelen 2016

De wedstrijd N.E.C. – Roda JC van zondag 1 mei staat in het teken van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2016. N.E.C. en SONS ondertekenen voorafgaand aan de wedstrijd een samenwerkingsovereenkomst om het partnerschap te bekrachtigen.

Het grootste sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking vindt dit jaar plaats is Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Op 1, 2 en 3 juli 2016 komen maar liefst 2400 sporters en 800 coaches uit het hele land naar Nijmegen voor dit bijzondere evenement. De openingsceremonie van de Nationale Spelen vindt vrijdagavond 1 juli in het Goffertstadion plaats.

Zondag 1 mei zullen diverse sporters uit teams die deelnemen aan de Special Olympics het veld van de Goffert betreden, als vlaggenzwaaier of om penalty shoot-outs te nemen in de rust als Nederland en België het tegen elkaar opnemen. Algemeen directeur van N.E.C. Bart van Ingen: “Zondag krijgen we alvast een voorproefje van het prachtige sporttoernooi dat in juli naar onze regio komt. Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten. De aanwezige sporters zondag laten zien wat dat voor hen betekent. Het zou mooi zijn als wij hen daarbij luid verwelkomen en aanmoedigen.”

Scholten Awater maakt ruimte voor SONS
Ook Scholten Awater, hoofdsponsor van N.E.C., ondersteunt de Special Olympics op bijzondere wijze. Het IT- en softwarebedrijf heeft namelijk besloten om tijdens de laatste thuiswedstrijd als hoofdsponsor van N.E.C. (!) ruimte te maken voor Special Olympics. Voor de gelegenheid zijn de LED-boarding tijdens de wedstrijd en de logovermelding op de back-drops namelijk aan SONS gegeven.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.