N.E.C. huurt Calvin Verdonk

Calvin Verdonk speelt in het seizoen 2017-2018 voor N.E.C. De 20-jarige linkervleugelverdediger komt op huurbasis over van Feyenoord.

Verdonk, die bij de Rotterdammers nog een contract tot 2020 heeft, werd geboren in Dordrecht en begon aldaar zijn voetbalcarrière bij SC Amstelwijck. Niet veel later kwam hij via VV Wieldrecht bij Feyenoord terecht, waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep en al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Verdonk verving oud-N.E.C.’er Lucas Woudenberg in het met 3 – 0 gewonnen duel met NAC Breda. Verder dan dat ene optreden kwam het bij Feyenoord nog niet, maar afgelopen seizoen deed Verdonk bij PEC Zwolle wel al de nodige ervaring op. Bij de Zwollenaren kwam hij tot 17 Eredivisieoptredens en 2 KNVB-bekerduels.

Indruk maakte Verdonk echter niet alleen op de mensen bij Feyenoord; zijn kwaliteiten werden in de loop der jaren ook bij de bondscoaches opgemerkt. In totaal kwam de jongeling namelijk al tot 45 jeugdinterlands. Technisch directeur Remco Oversier is blij met de komst van Verdonk: “We hebben er aanvankelijk alles aan gedaan om Calvin definitief van Feyenoord over te nemen, helaas bleek dit niet mogelijk. Op deze wijze kunnen we Calvin toch nog aan ons verbinden en we zijn dan ook erg verheugd over het feit dat we dit seizoen van zijn diensten gebruik kunnen maken. Calvin is een groot talent dat voor nog meer kwaliteit in de selectie zal gaan zorgen. Daarbij vullen we hiermee tevens een nog open positie in, waardoor onze achterhoede mooi in balans is gekomen”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.