Monteiro getest door NEC Nijmegen

Elton Monteiro mag zich bewijzen bij NEC Nijmegen. Dat schrijft Omroep Gelderland. De  verdediger van 19 staat momenteel onder contract bij Club Brugge, maar komt niet toe aan het voetballen.

De verdediger krijgt tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje de kans om de technische staf van de Eredivisie-club te overtuigen van zijn kwaliteiten. Wanneer de Zwitserse Portugees in de smaak valt bij de Nijmegenaren is Club Brugge bereid de verdediger in de tweede seizoenshelft te verhuren aan NEC.

Monteiro, met zijn 1.92 meter een imposante verschijning, werd in het verleden gezien als één van de meest veelbelovende talenten uit de jeugdopleiding van Arsenal. De verdediger was enige tijd aanvoerder van Arsenal onder 21. Eerder kwam Monteiro in Zwitserland uit namens FC Sion.

“Als deze jongen laat zien, wat ik in wedstrijden gezien heb, belooft dat nog wat. Hij is alleen wat verlegen”, zegt technisch directeur Edo Ophof in gesprek met de regio-omroep. “Hij is snel, maar ook technisch onderlegd. Ondanks zijn lengte, want hij is bijna twee meter lang. Monteiro is echt een voetballende man die ook inschuift.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.