Matrixx Magixx nipt onderuit bij Landstede basketbal

Zwolle – De Magixx zijn zaterdagavond tegen een kleine nederlaag aangelopen in Zwolle. Tegen Landstede werd het, in een rechtstreeks duel om plek 4, 75-71 voor de gastheren. De Matrixx Magixx werden in het eerste kwart van de wedstrijd volledig onder de voet gelopen, maar wist zich in de 2 opvolgende kwarten knap te herstellen. Uiteindelijk werd in het 4e kwart het verschil definitief gemaakt in het voordeel van de Zwollenaren.

In het eerste kwart was er zogezegd maar 1 team die de dienst uitmaakte, Landstede. Met enkele klasse punten begint het nog vrij gelijk opgaand. In het 2e gedeelte van het eerste kwart echter is Magixx de weg volledig kwijt. Bijna alle schoten van Magixx missen doel, terwijl Landstede in die fase wel scherp leek. Het gevolg was een 28-13 voorsprong voor Landstede.

De toon was daarmee gezet en Magixx kon niks anders dan volgen. Het 2e en 3e blok zouden echter een ander beeld laten zien. Met 2 rake driepunters is Thijs Vermeulen in het 2e kwart de grote man bij de Wijchense formatie. Hij was in het 2e kwart hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het feit dat de Magixx weer bloed roken. Het 3e kwart is daarvan een bevestiging. In het 2e en 3e kwart weet Matrixx Magixx nog terug te komen van een 28-13 achterstand tot een 51-51 gelijkspel.

Het 4e kwart was weer behoorlijk in evenwicht. Op het verkeerde moment scoort Tiller van Landstede Basketbal 2 maal met een driepunter. Daarmee is er weer een gat gecreëerd tussen Landstede en Magixx van 8 punten. Magixx weet nog terug te komen tot 3 punten, maar met een vrije worp beslist Landstede uiteindelijk de wedstrijd in 75-71.