Jesper van der Wielen en Lotte Jacobs pakken winst in Bruggenloop Nijmegen

De 9e FortaRock Bruggenloop Nijmegen was een prooi voor Jesper van der Wielen uit Wijchen en Lotte Jacobs uit Nijmegen. Vooraf bestempeld als favorieten, maakten ze dit ook waar in het sterkste deelnemersveld ooit. Jesper wist het 7,3 km lange parcours af te leggen in 21 minuten en 57 seconden. Lotte Jacobs had 26 minuten en 8 seconden nodig voor de ronde over de twee bruggen. Jorrit Cleij wist bij de heren een mooie tweede plaats te behalen voor de junior Mike Foppen. Bij de dames completeerden Charissa Koetsier (2e) en Juriena de Vries (3e) het podium.

Met circa 1500 enthousiaste deelnemers op deze mooie woensdag was het weer erg gezellig op de Waalkade. S’middags wisten de kinderen zich goed te vermaken met de KidsRun en allerlei nevenactiviteiten zoals schminken, het springkussen en het tekenfestival The Big Draw. De kinderen liepen gedurende 30 minuten vele rondjes over de Waalkade, waarmee veel geld is ingezameld. In totaal is er circa € 3000,- opgehaald voor de Vrienden van CWZ. Met het geld kunnen de Vrienden van CWZ een deel van de kosten dekken voor de beweegtuin voor de zieke kinderen uit het CWZ.

Organisatoren John Aalbers en Carlos Baltus blikken terug op een geslaagd evenement en verheugen zich al op de jubileumeditie op zondag 6 september 2015. Vanwege de 10e editie zal het evenement dan eenmalig op de zondag gaan plaatsvinden. Er zullen diverse afstanden zijn met onder andere een grote KidsRun. Afsluitend is er een after-party om het jubileum te vieren met alle deelnemers van de voorgaande edities.

Meer informatie over de FortaRock Bruggenloop Nijmegen en Kids Run Nijmegen via www.024sport.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.