Janssen: Nog steeds zware fase voor NEC

NEC won vorige week eindelijk weer een competitiewedstrijd. SC Heerenveen werd toen met 1-0 verslagen. Midweeks werd ook het bekerduel met FC Eindhoven gewonnen (0-1). “Natuurlijk is het lekker om twee keer op rij te winnen. Vooral dat die negatieve reeks is afgesloten, dat is fantastisch”, zegt trainer Anton Janssen op de clubsite.

“Het geeft meer rust, meer vertrouwen, beter spel”, weet de coach. “Maar zeges of niet, de wedstrijd tegen Twente is hoe dan ook een moeilijke. We zitten nog steeds in een zware fase en met de stand op de ranglijst is iedere wedstrijd pittig, of het nu tegen de koploper is of een middenmoter. We moeten vol energie de wedstrijd ingaan en dan is er van alles mogelijk. Het vertrouwen is er in ieder geval.”

Janssen begint tegen FC Twente met de elf die wonnen van sc Heerenveen. “Dit is voorlopig de formatie waar ik mee wil werken. Soms moet er noodgedwongen iets gewijzigd worden omwille van blessures of schorsingen, maar ik ga het de komende tijd niet ineens helemaal op de schop gooien. Ik denk dat het team met deze opstelling stabieler is en dat hiermee de goede resultaten kunnen blijven komen. De enige wijziging ten opzichte van de wedstrijd in Eindhoven is dat Ryan (Koolwijk, red.) weer aan de aftrap verschijnt. Alireza Jahanbaksh gaat daarom weer naar de bank.”

De trainer haalt vertrouwen aan het niveau van de trainingen van deze week. “De sfeer in de groep is altijd al goed geweest, ook in de tijd dat het niet liep. Van opluchting was dan ook niet echt sprake. Toch zag ik deze week op trainingen wel wat mooie dingen. De bal werd net wat lekkerder rond gespeeld, het afwerken was scherper. Ik weet niet of dat terug te voeren is op het vertrouwen na de zeges, maar het ziet er goed uit.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.