GTV de Hazenkamp haalt E10.642,89 op met Grote Clubactie

Nederlandse gymnastiekverenigingen, die het afgelopen jaar deelnamen aan de Grote Clubactie, hebben in totaal € 1.343.715,- opgehaald. Hiervan gaat 80% naar de club. 571 gymnastiekverenigingen deden mee, wat een gemiddelde opbrengst van € 1.844,05 per vereniging betekent.

De Nijmeegse gymnastiekvereniging GTV de Hazenkamp haalde met een opbrengst van € 10.642,89 het hoogste bedrag op binnen de gymsector. “Ons doel, nieuwe Air-track-balken, kunnen we hiermee realiseren. Dat is echt geweldig!”, vertelt Grote Clubactie-coördinator Berthe van de Weem aan de Grote Clubactie.

Ruimschoots over streefbedrag heen

Veel verenigingen bepalen een streefbedrag, voordat ze beginnen aan de Grote Clubactie. Zo ook gymnastiekvereniging GTV de Hazenkamp. Het streefbedrag was € 9.000,-. Berthe vertelt enthousiast: “Dat bedrag hebben we ruimschoots overtroffen! Wij hebben uiteindelijk maar liefst € 10.642,89 opgehaald.”

Stimuleren is het devies

Hoe creëer je nou een succesvolle Grote Clubactie? Berthe legt uit: “Stimuleren is het devies. Bij ons geldt: hoe meer loten ze verkopen, hoe meer speciale Hazenkamp cadeautjes ze ontvangen. Bij 20 verkochte loten kregen ze een uniek Hazenkamp T-shirt, bij 40 loten ontvingen ze naast het T-shirt ook nog een originele Hazenkamp rugzak en bij 100 loten ontvingen leden een Hazenkamp trainingspak. Dat werkt echt fantastisch!”

Onmisbare bron van inkomsten

De Grote Clubactie is voor veel verenigingen een onmisbare bron van inkomsten. Met de opbrengst realiseren clubs diverse doelen: van de aanschaf van materialen tot en met het organiseren van activiteiten. Berthe: “Ons doel was nieuwe Air-track-balken. De Hazenkamp geeft les in circa 15 verschillende zalen en wijken. Een nieuwe Air-track-balk voor deze breedtesportzalen biedt veel mogelijkheden om turnsters sneller en veiliger nieuwe vaardigheden op de balk te leren. Door een gezamenlijk en specifiek doel te stellen, is iedereen enorm gemotiveerd. De Grote Clubactie zorgt dus voor verbondenheid binnen de club. Dat is mooi om te zien.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.