Ex-NEC’er met Nederlands Elftal door naar achtste finales

Nijmegen/Brazilië – Het was niet het mooie schouwspel waar veel Nederlanders op rekenden gisteravond tegen Australië, maar desondanks pakte het Nederlandse Elftal opnieuw 3 punten. Met ex-NEC’er  Jasper Cillessen op doel wist Nederland zich zwaarbevochten langs de fanatieke Australiërs te spelen. De doelman moest 2x vissen, maar zag aan de andere kant 3 ballen het net raken, het werd 2-3 voor het Nederlands Elftal.

Doelman Jasper Cillessen, geboren en getogen in Groesbeek, zag Australië er vanaf het eerste fluitsignaal op klappen. Nederland wist de bal niet in de ploeg te houden en leunde opvallend ver achterover. Bij de eerste de beste aanval van het Nederlands Elftal was het raak, hoewel dit geen echte aanval mocht worden genoemd. Arjen Robben onderschepte een foute pass en kreeg vrije doorloop naar de keeper, die de bal over zijn voet de verre hoek in zag rollen. De Nederlanders waren nog aan het juichen, toen aan de andere kant Jasper Cillessen kansloos werd gelaten bij een schitterend schot van Tim Cahill die onderkant lat in het doel stuiterde.

Na rust begon het al niet veel beter voor de Nederlanders. Bruno Martins Indi was vlak voor rust geblesseerd uitgevallen, en van Gaal verkoos een extra spits in de vorm van Depay, boven een andere verdediger. In de 54e minuut kreeg Australië een penalty, toen Janmaat ongelukkig de bal met zijn hand toucheerde. Cillessen koos een hoek en zag de bal er aan de andere kant in gaan. De Groesbeker bestempelde zijn beslissing voor de hoek na de wedstrijd als een fout, omdat hij van tevoren op een lijstje had kunnen zien welke hoek favoriet was bij de doelpuntenmaker van Australië, Jedinak.

Australië kreeg nog een enorme kans bij een blunder in de verdediging van Nederland, maar Leckie mistte op vreemde wijze een 100% kans, Cillessen wist redding te brengen voor de lijn. Daarna begonnen de Australiërs  achterover te hangen en zij zagen van Persie zorgen voor de 2-2. In de 68e minuut wist de uitstekend ingevallen Depay te tekenen voor de 3-2 en ondanks enkele mogelijkheden aan beide kant daarna bleef het hierbij.

Jasper Cillessen zal met het Nederlands Elftal in de volgende ronde waarschijnlijk uitkomen tegen de winnaar uit de wedstrijd Kroatië-Mexico.