Evenementen rondom Giro in Nijmegen

Vanaf zaterdag 5 maart 2016: Giro Fietscampus
Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Radboud Universiteit verzorgen in gezamenlijkheid De Giro Fiets Campus.  Op 5 maart is de start in Zutphen en in de weken erna is er een kennistour in verschillende plaatsen in Apeldoorn, Nijmegen, Arnhem en de Giro doorkomstgemeenten Zutphen, Tiel en Ede, steeds op zaterdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur.

Tijdens de middagen worden inhoudelijke lezingen afgewisseld door workshops en interessante experimenten. Docenten en hoogleraren behandelen onderwerpen als: welk effect heeft fietsen op ons denken? Wat is de impact van grootschalige fietsevenementen, gaan mensen dan zelf ook meer fietsen? Of: welk risico loop je als je geen fietshelm draagt? Zie voor meer informatie: www.ru.nl.

Vrijdag 11 maart Nieuwscafé De Gelderlander
Het Nieuwscafé van De Gelderlander en Nijmegen Fietst houden een bijeenkomst over de Giro in Gelderland in het Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex. De aanvang is 17.00 uur. Rob Jaspers, redacteur van De Gelderlander, praat in het Nieuwscafé met organisatoren van side-events en andere betrokkenen. Wat betekent dit evenement voor Gelderland en voor Nijmegen? Hoeveel bezoekers komen er op af? Welke economische kansen biedt het voor (horeca)ondernemers in Gelderland? En wat is de betekenis voor Velo-city 2017? Allemaal vragen die aan bod kunnen komen in het Nieuwscafé. Zie voor meer informatie: www.girogelderland.nl.

Giro Experience Gelderse sportfederatie
Giro Gelderland biedt bedrijven en organisaties uit heel Gelderland een kans om een fietsbeleving van dichtbij te ervaren tijdens de Giro Experience indoor of outdoor: de Giro Experience. Rijd de tijdrit op een virtueel parcours met de echte beelden van de eerste etappe in Apeldoorn, fiets zelf een stuk van de route door Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en/of één van de vele doorkomstgemeenten of haal een demonstratie van de E-bike in huis. De invulling is afhankelijk van individuele wensen. Plezier, sportiviteit, teambuilding en een beetje uitdaging staan centraal bij de Giro Experience indoor en outdoor. Zie voor meer informatie: www.girogelderland.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.