Ernie Brandts nieuwe assistent-trainer N.E.C.

Ernie Brandts wordt met ingang van 1 juli 2016 de assistent van hoofdtrainer Peter Hyballa. Brandts neemt de plek in van Jefta Bresser en tekent een contract voor twee seizoenen.

Brandts (60 jaar) maakte zijn profdebuut bij De Graafschap in 1974. In 1977 maakte hij de overstap naar PSV, waar hij uitgroeide tot een befaamd verdediger. In 1978 won hij met de Eindhovense ploeg de UEFA Cup. Ook was hij actief op het WK van ’78, waarin hij als 22-jarige onder andere in de finale tegen Argentinië speelde. Na zijn periode bij PSV kwam hij nog uit voor Roda JC, MVV, Germinal Ekeren (België) en opnieuw voor De Graafschap.

Als trainer deed Brandts vanaf 1993 ervaring op bij het tweede elftal van PSV en vanaf 1997 als assistent-trainer onder Dick Advocaat, Bobby Robson en Erik Gerets. Na een onderbreking in zijn trainerscarrière ging de oefenmeester in 2005 aan de slag als hoofdtrainer bij FC Volendam. Het seizoen erna werd hij hoofdtrainer bij NAC, waarmee hij een clubrecord neerzette door de derde plek te bereiken. Brandts was vervolgens werkzaam in Iran, Rwanda en Tanzania en in 2014 opnieuw in de Eredivisie bij FC Dordrecht.

Technisch manager Danny Hoekman over de aanstelling van Brandts: “Brandts neemt een vrachtlading aan ervaring met zich mee, die hij opgedaan heeft als speler op het hoogste niveau en als trainer bij zowel grote als kleine clubs. Die ervaring gecombineerd met een eigen voetbalgedachte, maakt dat we ontzettend blij zijn dat Ernie de technische staf komt versterken.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.