Dutch Classics vrijdag 26 en zaterdag 27 september 2014

Nijmegen – Vrijdag 26 en zaterdag 27 september 2014, het laatste weekend in september, wordt traditioneel de Dutch Classics verreden in Nijmegen, de eerste internationale langebaanwedstrijd op de ISU-schaatskalender.

Aan de start in het Triavium te Nijmegen staan snelle selectieschaatsers te popelen om het nieuwe schaatsseizoen af te trappen, en bijvoorbeeld een PR  te rijden of een poging te doen om de baanrecords aan te scherpen. De tijden die gereden worden tellen mee voor de verdere kwalificatietoernooien in het schaatsseizoen. Er staan diverse afstanden op het programma, zoals voor de sprinters de 500 meter en voor de duurrijders staat er ook een 5.000 meter op het programma.

 

Om mee te mogen doen zijn er scherpe limieten vastgesteld (zie website Dutch Classics: www.dutchclassics.nl ) zodat het toernooi vele selectierijders uit de Gewesten en nationale subtop trekt. Ook doen selectierijders uit Duitsland en België mee. Jelena Peters uit België gaat het baanrecord op de 5000m proberen  te verbeteren.

De start van het toernooi is om vrijdag 26 september 18.00 u. en de toegang voor toeschouwers is vrij. Het is mogelijk om langs het ijs naar de snelle rijders te kijken, of onder het genot van een warm kopje chocomel op de scoreborden de wedstrijd te volgen of de huldigingen van de winnaars bij te wonen.

 

De wedstrijdorganistatie is dit jaar in andere handen. De mede initiator en jarenlange wedstrijdleider, dhr. Serv Amesz is onlangs overleden.. Het nieuwe commitee zal dit grote toernooi voortzetten. Speciaal bij deze Dutch Classics wordt een eerbetoon aan hem gemaakt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.