Deelnemers N.E.C. BuurtBattle doen 52 BuurtBijdrages

Afgelopen weken hebben 22 teams die deelnemen aan de N.E.C. BuurtBattle maar liefst 52 BuurtBijdrages verricht. Bij de N.E.C. BuurtBattle, een zaalvoetbalcompetitie tussen verschillende Nijmeegse wijken, kunnen de wijkteams van jongeren op verschillende manieren punten scoren.

Door te voetballen, maar ook door fair play en door het doen van zogenaamde BuurtBijdrages. Klussen die ze voor de wijk doen. De Bijdrages die gedaan zijn, variëren van het helpen in het verzorgingstehuis tot collecteren voor het goede doel. Ook is er veel hulp verricht in de verschillende wijkcentra en is er bijzonder veel gekookt om uit te kunnen delen aan ouderen.

Joep Goessens, coördinator van stichting N.E.C. Doelbewust: “We merken steeds meer dat de BuurtBijdrages leven. Er zijn in de afgelopen acht seizoenen nog nooit Bijdrages gedaan om hoger op de ranglijst te komen, nu zijn er opeens 52 vervuld! Daar zijn we echt trots op. Je ziet dan ook dat niet de beste teams bovenaan eindigen, maar de meest sociaal bewuste. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de sociale cohesie in de wijken in Nijmegen.”

De zaalvoetbalwedstrijden van N.E.C. BuurtBattle worden gespeeld in Sporthal de Meijhorst, maar buiten de wedstrijden om kunnen de teams ook punten verdienen met Fair Play en BuurtBijdrages. Zo levert een sportieve begeleider punten op, net als respect voor de tegenstander. In de buurt worden punten gescoord door de BuurtBijdrages. De optelsom van alle punten vormt de ranglijst.

Respect, discipline en samenwerking

N.E.C. BuurtBattle is een samenwerkingsverband tussen Straatcoaches, Futsal Chabbab, Tandem en N.E.C. Doelbewust. Deze vier partijen zijn actief in de Nijmeegse wijken en staan voor sportief voetbal, goede samenwerking en respect voor elkaar. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. Kijk voor meer informatie en de stand op www.necbuurtbattle.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.