Dames- en herenteams op Mariken-rugbytoernooi van The Wasps

De negenendertigste editie van het jaarlijkse Marikentoernooi van de Nijmeegse Rugby Club The Wasps brengt zaterdag 13 mei maar liefst twintig Nederlandse rugbyteams naar Nijmegen, vijftien mannenploegen en vijf damesteams. Daarnaast is naast het clubhuis van The Wasps op sportpark Staddijk een tijdelijk strand aangelegd waar de jeugd van The Wasps een eigen beachtoernooi gaat spelen.

De rugbysport is bezig aan een flinke opmars in Nederland en dat merken ze ook bij de Nijmeegse club. Behalve het groeiende ledental – vooral bij de jeugd – is ook de animo voor het Marikentoernooi weer ouderwets groot. ,,Er was nog wel meer belangstelling, maar we beschikken voor het toernooi over slechts drie velden, een van onszelf en twee van onze buurman Oranje-Blauw”, aldus een enthousiaste voorzitter Freek oosting.

De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur, de finales van het heren- en van het damestoernooi zijn aan het einde van de middag. Er wordt overigens 10-a-side gespeeld, waarbij per team tien spelers in het veld staan in plaats van de gebruikelijke vijftien. Gestreden wordt bij de dames om de Marikentrofee, de heren gaan voor de Roland Aalbers-bokaal. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

Beachrugby

Door enkele leden van The Wasps zijn de afgelopen weken vele kubieke meters zand gestort naast het clubhuis waar een heus beachrugbyveld is ontstaan. De jeugdspelers en -speelsters van de Nijmeegse club in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar gaan zich hier zaterdag bezighouden in een ouderwets beachrugbytoernooi, terwijl de jongste jeugd (onder 10 jaar) zich helemaal gaat uitleven op een stormbaan.

Traditioneel is ook het speciale All Black barbecueteam aanwezig om iedereen van een hapje te voorzien en zijn de bars geopend. Ook de Vereniging Vrienden van The Wasps is met een stand aanwezig. In de tweede helft van de middag zorgt dj Paul Sas al voor muzikale ondersteuning en hij gaat moeiteloos door naar de avond als The Wasps feest gaat vieren met als thema ’rugbeach’, dat wordt dus een feest in tropische sferen. Alle verdere informatie is te vinden op www.wasps.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.