Bruggenloop Nijmegen over vijf bruggen wederom geliefd

Evenals afgelopen jaar blijkt de animo voor het nieuwe ‘rondje bruggen’ met passage over het stadseiland VeurLent onverminderd groot. Naar verwachting staan er woensdagavond 21 september maar liefst 1300 hardlopers klaar op de Waalkade voor deelname aan de 11e editie.

Circa zestig procent kiest voor de 10 kilometerafstand met passage over de Spiegelwaal door toevoeging van de Zaligebrug en Lentloper. Ongeveer veertig procent van de deelnemers kiest voor de traditionele ronde over de Snelbinder en de Waalbrug.

Om 19:00 uur zal er vanaf de Waalkade worden gestart met de 10 kilometer. Aansluitend gaan om 19:15 uur de lopers voor de 6,9 kilometer van start. Op beide afstanden is tijdregistratie aanwezig. De start is evenals voorgaande jaren vanaf de Waalkade. Ook de finish vindt plaats op dit karakteristieke stukje Nijmegen. Mike Foppen (Nederlands Kampioen 1500 meter, Nijmegen), Jorrit Cleij en Wouter Jansen uit Nijmegen worden op voorhand ingeschat als de grootste kanshebbers om als eerste de finish te bereiken.

Via de website www.024sport.nl zijn er nog honderd startplekken te vergeven. Het ziet er naar uit dat de inschrijving op korte termijn gesloten zal worden. De kosten bedragen € 15,00. Nainschrijving is niet mogelijk.

Meer informatie en inschrijvingen via www.024sport.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.