Vacature Vigo-groep

Vigo-groep in Nijmegen

Opleidingsplaatsen GZ-Psychologie (PIOG)| VIGO-Groep

Corsortium Psychychologisch Vervolg-Opleidingen

FWG 60

Het Consortium Psychologische Vervolg-Opleidingen (hierna CPVO) onder regie van Vincent van Gogh heeft opleidingsplaatsen gezondheidszorgpsychologie (PIOG) beschikbaar voor het instroomjaar 2025 (in principe voor 36 uur per week).

Deze vacature zal eind september/begin oktober 2024 uitgezet worden.

GZ-opleiding binnen consortiumverband (CPVO)

De opleiding tot GZ-psycholoog bestaat uit een tweejarig cursorisch gedeelte bij Rino Zuid te Eindhoven of bij RCSW te Nijmegen tezamen met een praktijkgedeelte bij de instellingen van CPVO. Het CPVO biedt een gespreid en geïntegreerd pakket van gezondheidszorg voor jeugdigen, volwassenen en ouderen. Het consortium is van oudsher gericht op opleiden en heeft jaarlijks een groot aantal opleidingsplaatsen voor psychologen en psychologisch specialisten.

Het CPVO bestaat uit regiehouder Vincent van Gogh (specialistische GGz) en de volgende partnerinstellingen:

 • De Rooyse Wissel (forensische psychiatrie),
 • Pactum (gespecialiseerde jeugdzorg),
 • Dichterbij/STEVIG (verstandelijk gehandicaptenzorg),
 • Centiv (generalistische basis GGz),
 • De Zorggroep, Land van Horne en Proteïon (ouderen- en verpleeghuiszorg),
 • GGZ Momentum, Regionaal Autismecentrum Helmond en PSYTREC (specialistische GGz),
 • VieCuri (Ziekenhuis).

Conform de schema's van Rino Zuid en RCSW start een deel van de opleidingsplaatsen in januari 2025 en een ander deel in augustus/september 2025.

Wij hechten sterk aan het scientist-practitioner model en stimuleren daarom jonge, ambitieuze en wetenschappelijk actieve psychologen met een grote klinische interesse tot het behalen van klinische registraties. In dat kader wordt jaarlijks ook een deel van de beschikte GZ-opleidingsplaatsen gereserveerd voor innovatieve en wetenschappelijke invullingen.

In deze vacature werven we daarom voor:

 • Een meerderheid aan reguliere GZ-kandidaten (regulier profiel);
 • Tenminste 1 gepromoveerde kandidaat (wetenschappelijk profiel).

Zie voor de specifieke aanvullende eisen aan deze twee profielen de gelijknamige paragraaf.

Daarnaast bestaat voor één kandidaat die binnen deze profielen wordt geselecteerd ook de mogelijkheid open om het Topklastraject te volgen. In dit excellentietraject wordt in een zeer gecondenseerd tijdsbestek zowel de GZ-opleiding, de klinische specialisatie ex art. 14 Wet BIG, alsmede een academisch proefschrift voltooid. Kijk voor meer informatie op www.rinogroep.nl/topklas

De opleidingsroute

Binnen het consortium zijn opleidingsroutes vastgelegd. Je gaat binnen de opleidingsperiode op verschillende werkplekken praktijkervaring opdoen en maakt daarbij steeds deel uit van een multidisciplinair team. Je hebt onderzoeks- en behandelcontacten met patiënten die een klinische en/of ambulante en/of deeltijdbehandeling volgen. Er wordt gestreefd naar een evenredige verdeling van klinische en ambulante setting. Per opleideling kunnen de accenten verschillen. Per kandidaat wordt zo een passend opleidingstraject ingericht, gebruik makend van alle mogelijke opleidingsplaatsen binnen het consortium en van de faciliteiten van de TOPGGz-erkende afdelingen.

Er kan specifiek gesolliciteerd worden op de opleidingsroute volwassenen en ouderen of kind en jeugd. De specifieke opleidingsroute wordt bepaald door de praktijkopleider in overleg met jou. Op deze manier bieden wij jou een breed werkervaringspakket aan. Supervisiemogelijkheden zijn ruimschoots voorhanden. De uitgebreide mediatheek en overige studiefaciliteiten binnen ons consortium maken jouw opleiding compleet.

Profiel van de kandidaten

Algemene eisen

 • Je bent in het bezit van een geldige LOGO-verklaring;
 • Voor alle opleidingsplaatsen geldt dat wij op zoek zijn naar kandidaten die beschikken over een afgeronde universitaire masteropleiding psychologie, pedagogische wetenschappen of geestelijke gezondheidskunde met daarbinnen relevante (stage)ervaring;
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden en bent leergierig, wetenschappelijk georiënteerd, kritisch, praktisch en ambitieus.

Specifieke aanvullende eisen

Op basis van het genoemde stimuleringsbeleid zijn er aanvullende eisen gedefinieerd:

PIOG - Regulier profiel:

Zoals beschreven onder algemene eisen.

PIOG - Wetenschappelijk profiel: (1 plaats)

Je bent gepromoveerd in een voor de patiëntenzorg en opleiding relevant wetenschapsgebied;

Salaris en dienstverband

 • Wij bieden je een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • De aanstelling is voor de duur van de opleiding.
 • De PIOG functie is ingedeeld in FWG 60 (conform CAO GGz). Inschaling aan de hand van opleiding en relevante werkervaring.
 • Het is belangrijk om in acht te nemen dat de spreiding van de instellingen aangesloten bij het CVPO groot is. Dit kan inhouden dat er een langere reistijd van je verlangd wordt.

Solliciteren en procedure

Hebben wij jouw interesse gewekt in één van de genoemde opleidingsplaatsen? Stuur dan uiterlijk 25 mei 2024 je motivatiebrief en curriculum vitae (voorzien van een recente foto) aan: Vincent van Gogh Opleidingssecretariaat, t.a.v. mevrouw Henriëtte Reijnen, Postbus 5, 5800 AA Venray (e-mail: ; telefoon: ).Functie:groep
Startdatum:10-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met De Rooyse Wissel via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Vigo-groep De Rooyse Wissel 10-05-2024

Bekijk ook andere vacatures