Vacature Verpleegkundig Sociotherapeut

Verpleegkundig Sociotherapeut in Nijmegen

Werken bij Pompestichting

 • Voordelen voor jou

Contact

Postbus 31435
6503 CK Nijmegen

Verpleegkundig sociotherapeut | Behandelkliniek | Nijmegen

Wil jij bijdragen aan de behandeling van tbs-gestelde patiënten met uiteenlopende problematiek? Werk jij daarnaast graag samen in een hecht team? Dan maken wij graag met jou kennis!

Nijmegen

24-36 uur

Nijmegen

14 mei 2024

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig sociotherapeut begeleid en ondersteun je de behandeling van tbs-patiënten binnen de Behandelkliniek. Hierdoor kunnen ze de behandeling ondergaan die het beste bij hen past. Het is maatwerk, dus iedere patiënt vraagt om een andere benadering. Vanuit jouw intrinsieke interesse in de mens achter de patiënt, weet jij verder te kijken dan het delict en de psychische stoornis. Samen met collega's vorm je een belangrijk onderdeel van het behandelteam. Je draagt bij aan de bescherming van de maatschappij door met verschillende disciplines te voorkomen dat een patiënt terugvalt in onveilig gedrag en daarmee in fases weer kan terugkeren naar de maatschappij.

Gedurende je dienst zet je met collega's een klimaat neer waarin patiënten kunnen oefenen met alternatief gedrag. Samen denken jullie in mogelijkheden binnen de gestelde kaders. Je observeert en rapporteert methodisch je bevindingen in relatie tot de problematiek. Naast het werken in een groep, ben je mentor van patiënten. Als mentor bespreek je thema's en levensdomeinen rondom bewustwording van eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheid nemen voor eigen gedrag.

Naast de behandeling en begeleiding op jouw afdeling draai je mee in het rooster voor verpleegkundige diensten. Je kan dan opgeroepen worden voor somatische zorg aan TBS-patiënten binnen de behandelkliniek in de avond en weekenden. Je voert triage uit en overlegt waar nodig met een psychiater of met de huisartsenpost. Wij bieden jou diverse trainingen aan, waardoor jij dit werk op een goede en efficiënte manier kan uitoefenen. Er is ruimte voor collegiaal overleg zowel op afstand of indien aanwezig in de behandelkliniek.

Benieuwd naar hoe een mogelijke werkdag eruit ziet?
07:55 uur: Je loopt de hekken van de kliniek binnen. Eenmaal op de afdeling start je de dag met collega's onder het genot van een kopje koffie. In ons werk hebben we niet alleen oog voor de patiënt, maar ook voor collega's onderling waardoor we kwalitatieve zorg kunnen leveren.

08.15 uur: Met een collega sociotherapeut sluit je de patiënten uit hun kamers. Terwijl je collega medicatie uitdeelt, observeer je hoe de patiënten bij het ontbijt erbij zitten. Als sociotherapeut weet je dat iedere gedragsverandering van betekenis kan zijn.

09:15 uur: Wanneer de patiënten naar hun werk of therapie zijn, werk je een aantal regelverzoeken uit. Ook bereid je een multidisciplinair overleg voor waar je met de zorgmanager, behandelaar, psychiater en forensisch maatschappelijk werker een lastige kwestie rondom een mentorpatiënt bespreekt.

13:30 uur: Tijdens een behandelplanbespreking van één van je mentorpatiënten deel je wat er vanuit de sociotherapie is waargenomen. De behandelaar vraagt je hoe je tegen behandelinhoudelijke zaken aankijkt. Omdat je als sociotherapeut veel in contact bent met de patiënt, is je input waardevol in de behandeling.

14:00 uur: Je spreekt een begeleid verlof voor met een patiënt. Door het hebben van individuele aandacht, bouwen jullie de vertrouwensband verder uit wat belangrijk is binnen de behandeling. Het valt je op dat de patiënt een wat sombere indruk maakt en bespreekt dit met hem na het begeleid verlof. Klopt dit beeld volgens hemzelf? Hoe komt dit en hoe kun je hem hierbij ondersteunen?

15:45 uur: Bij de overdracht met het avondteam vertel je over de bijzonderheden van die dag. Je kijkt terug op een afwisselende werkdag waar je met mentorpatiënten kleine stappen heb kunnen zetten.

Waar ga je werken?

Met meer dan 800 medewerkers heeft de Pompestichting een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de maatschappij en een nieuwe kans voor de patiënt. Centraal bij ons staat kwaliteit van management en medewerkers, een open en actiegerichte cultuur, lange termijngerichtheid en continue verbetering en vernieuwing. De Pompestichting beschikt onder meer over behandel- en poliklinieken, een onderzoeksafdeling, expertise centrum en locaties gericht op langdurige forensische psychiatrische zorg.

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden je diverse trainingen aan, waarbij je de juist handvaten aangereikt krijgt om jouw functie goed uit te oefenen:
  2 daagse cursus triageren, BHV basistraining,Training EWS (Early Warning Sience) vroegtijdig signaleren van levensbedreigende situaties. (Dit is door ontwikkeld naar TBS klinieken),Training SBAR methodiek (Situatie, Achtergrond, Beoordeling en Aanbeveling) communiceren met (huis)arts,Training Anamnese afnemen;
 • Een dienstverband van 24 - 36 uur per week, minder uren is bespreekbaar bij forensische ervaring. Graag gaan we een langdurig dienstverband met je aan;
 • Inschaling conform de CAO GGZ in FWG 50, €3.218,00 - €4.263,00 (de aanloopschaal kan van toepassing zijn), bij een volledige werkweek van 36 uur;
 • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij een fulltime dienstverband. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen;
 • Uitstekende secundaire voorwaarden zoals 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en korting op een ziektekostenverzekering;
 • Fiscale arbeidsvoordelen bij aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, sport abonnement of studie- of opleidingskosten;
 • Een jaarlijks balansbudget van €500,- naar rato van je dienstverband om te besteden aan dat waar jij blij van wordt. Extra vrije dagen, een cursus of uit eten met vrienden; de keuze is aan jou;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van cursussen en trainingen. Daarnaast kun je specialiseren in functies zoals instructeur fysieke agressie hantering en achterwacht. Met de juiste ambitie en capaciteiten behoort ook de managementopleiding tot zorgmanager tot de mogelijkheden.

Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de CAO GGZ .

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde opleiding zoals mbo of hbo verpleegkunde;
 • Je bent in het bezit van een BIG registratie;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de forensische psychiatrie en het werken in teamverband;
 • Je weet risico's in te schatten, indien nodig maatregelen te nemen en kunt goed reflecteren op je eigen handelen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift;
 • Je bent beschikbaar voor onregelmatige diensten (dag en avond) en weekenddiensten. Door middel van zelfroosteren maken we met collega's een passend rooster.

Contact

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om te werken als verpleegkundig sociotherapeut bij de Pompestichting?


Procedure

Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties nemen we tegelijkertijd in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs, maar delen in je netwerk wel.

'Hier is ruimte voor inbreng van álle collega's'.''

Contact

Postbus 31435
6503 CK NijmegenFunctie:verpleegkundige sociotherapeut
Startdatum:23-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3218 – 4263
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Pompestichting via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Verpleegkundig Sociotherapeut Pompestichting 23-04-2024

Bekijk ook andere vacatures