Vacature Sportdocent

Sportdocent in Nijmegen

Werken bij Nijmegen (logo)

Referentienummer: VSAVAC202448 Startdatum: Sluitingsdatum: 20-05-2024 Opleiding MBO Salaris Max € 3.784,- Uren 28/32 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 20-05-2024

De gemeente Nijmegen is een levendige universiteitsstad met een rijke historie. We zijn een inclusieve stad en streven naar een leefomgeving waar iedereen mee kan doen. Vanuit team Sportontwikkeling hebben we als doel om alle inwoners uit Nijmegen in beweging te krijgen én te houden. Dit doen we voor iedereen van jong tot oud. Samen met onze partners in de stad, zoals sportverenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen, zorgen we voor een mooi en divers sportaanbod. Daarnaast helpen we inwoners naar passend beweegaanbod. We zien dat er steeds meer aandacht komt voor het belang van sport en bewegen niet alleen als vorm van ontspanning maar ook als middel voor bijvoorbeeld een goede motorische ontwikkeling of voor een betere (mentale) gezondheid. Aan ons team de uitdaging om dit voor zoveel mogelijk inwoners mogelijk te maken! Doe jij met ons mee?

Wat ga je doen?
Als sportdocent verzorg jij het sportaanbod voor diverse doelgroepen (jeugd, volwassenen en senioren) binnen een wijk. Je zorgt dat inwoners bewegen (weer) leuk vinden. Je bent in staat om het lesaanbod aan te passen aan de doelgroep zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Jij bent voor veel inwoners en partners het gezicht van de gemeente Nijmegen doordat je veel aanwezig bent in de wijk. Je signaleert kansen of uitdagingen in de wijk en deelt deze actie met je collega buurtsportcoaches in je gebiedsteam. Daarnaast ben je in staat om samen met je collega sportdocenten lesaanbod te evalueren en aan te passen wanneer nodig.

Dit doe je door:

 • Goede voorbereiding en uitvoering van sportlessen. Jij bent in staat om in je lessen aan te passen zowel in moeilijkheidsgraad van de oefeningen als het aan bod laten komen van verschillende motorische vaardigheden in het kader van Breed Motorisch Bewegen;
 • Deel uit te maken van een gebiedsteam waarbij jij in de projecten de uitvoerende taak op je neemt. Je kijkt samen met je team wat de doelgroep nodig heeft om duurzaam bewegen te stimuleren.
 • Samen met een buurtsportcoach ondersteun jij sportverenigingen en coach je trainers om hun lesaanbod te verbeteren;
 • Jouw ideeën en signalen die je opvangt uit de wijk te delen met je team. Op deze manier zorgen we samen dat zoveel mogelijk inwoners in beweging komen.

Wie zijn wij?
Je werkt samen met een enthousiaste groep van sportconsulenten, sportdocenten en buurtsportcoaches. Het team bestaat uit jonge professionals met een passie voor sport en gezondheid. Het is een dynamisch team dat goed weet in te spelen op veranderingen in het werkveld. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling en worden eigen ideeën en initiatieven gestimuleerd. We kennen vijf gebiedsteams die opereren vanuit de verschillende wijken. Vanuit de wijk zoeken we het contact met bewoners en zijn we ook aanspreekpunt of partner van organisaties op het vlak van welzijn en gezondheid. Je komt te werken binnen het gebiedsteam Lindenholt. Het team bestaat uit twee buurtsportcoaches en wordt begeleid door één consulent. De is jouw leidinggevende.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 7! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 2.666,- en € 3.784,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 30 uur per week.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onzepagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar een sportdocent die affiniteit heeft met het werken met verschillende doelgroepen en weet hoe je deze moet benaderen en motiveren. Je valt op door je deskundigheid, organisatorisch vermogen en je capaciteiten om samen te werken op allerlei niveaus. Je weet van aanpakken, bent enthousiast en weet dat over te brengen. Je bent innovatief en hebt overtuigingskracht en bezit over uitstekende communicatieve vaardigheden.
Het is voor jou geen probleem om in de avonden en weekenden te werken.

Verder zien we graag terug op jouw cv:

 • Minimaal een afgeronde sport gerelateerde mbo-opleiding (bij voorkeur CIOS MBO-4)

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.


Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kunt reageren tot en met 20 mei 2024. Gesprekken vinden plaats op woensdag 29 mei 2024.

Heb je toch nog vragen? vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via: of .Functie:sportdocent
Startdatum:02-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2666 – 3784
Uren per week:28 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Sportdocent Gemeente Nijmegen 02-05-2024

Bekijk ook andere vacatures