Vacature Ondersteunend Woonbegeleider Nunn

Ondersteunend Woonbegeleider Nunn in Nijmegen

Vacature:
Ondersteunend woonbegeleider NuNN

Locatie: Nijmegen

Uren: 20 uur (tijdelijk)

Sluitingsdatum: 24 mei 2024 vrijdag 24 mei 2024

Bij de RIBW doen we samen wat écht nodig is. We zijn er voor onze cliënten: mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. Met onze herstelondersteunende begeleiding helpen we hen structuur te vinden, weer in zichzelf te geloven, zo zelfstandig mogelijk te leven en weer mee te doen in de samenleving.

En dat begint met de eerste stap


Elke dag nodig jij jouw cliënten uit om de stap te zetten die het best bij hen past. Geen dag is zo hetzelfde. Je ondersteunt cliënten in hun hersteltraject en begeleidt ze om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en meedoen in de maatschappij. Dit doe je in kleine teams, waarin je veel vrijheid hebt en er wordt gerekend op jouw professionaliteit. Je werkt actief samen met behandelaars en het netwerk rondom jouw cliënten.

Als ondersteunend woonbegeleider zorg jij ervoor dat je cliënt dagelijks kan functioneren. Dat kan door samen iets te organiseren of structureren. Vaak doe je dingen samen, of neem je het over. Dat loopt uiteen van assisteren bij schoonmaken en de was doen tot koken. Ook begeleid je een cliënt als hij of zij een afspraak heeft bij een arts of overheidsinstantie of help je mee een boodschappenlijstje te maken. Je luistert naar je cliënt en biedt zo hulp die goed bij hem of haar past.

Jouw team
Stap bij ons in klein en hecht team van vier personen. We zijn allemaal hartstikke blij met ons werk en voeren ons werk dan ook met veel passie uit. We hebben veel oog voor elkaar en ondersteunen elkaar in onze werkzaamheden, zodat wij samen als team veel werk kunnen verzetten.

We werken vanuit een bijzondere locatie, omdat het een opvang is in zelfbeheer en daar zijn er maar twee van in Nederland. Het zelfbeheer is bij ons al 28 jaar een echte succesformule, in hartje Nijmegen werken de bewoners hard om de opvang draaiende te houden. Dit zet de bewoners in hun kracht en hiermee worden de kwaliteiten van een ieder inzichtelijk.

Typerend voor onze cliënten is dat ze allemaal een eigen verhaal hebben, maar het gemeenschappelijke is dat ze allemaal om een reden dakloos zijn geworden. De bewoners zijn lotgenoten en ondersteunen elkaar in het dagelijks leven. Ze zetten zich in om elkaar verder te helpen, dit zorgt er tevens voor dat het gevoel van eigenwaarde wordt vergroot. Binnen de NuNN zijn mensen weer van betekenis.

Wie ben jij?
Jij weet als geen ander wat een arm om een schouder kan doen. Hoeveel lucht het geeft als je samen kunt lachen. En belangrijker nog: als professional weet jij wanneer mensen met een psychische kwetsbaarheid daar behoefte aan hebben. Met jouw expertise en ervaring inspireer je hen dagelijks om de stappen te zetten in hun hersteltraject.

Samen met je collega's doe jij wat daarvoor nodig is. Daarbij kun je altijd terugvallen op je team en zij op jou. Je geeft en krijgt vertrouwen. Je blijft stevig in je schoenen staan én bent dichtbij als het even tegenzit. Je kunt relativeren en houdt van een geintje. Met een open blik en open hart zie jij altijd wat er wél kan.

Wat breng je mee?


 • Een afgerond zorggerelateerd diploma vanaf mbo niveau 3
 • Deskundigheid op het gebied van sociale psychiatrie, verslaving en herstelondersteunende zorg
 • Je hebt ervaring in het werken met dak- en thuislozen
 • Je hebt kennis van en ervaring met het concept zelfbeheer en/of collectieve empowerment
 • Je kunt gestructureerd werken en heb kennis en ervaring met groepsdynamische processen
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wat kun je bij ons verwachten?
Kort gezegd: wij bieden jou de ruimte en de mogelijkheid om te doen waar je goed in bent én je daarin te ontwikkelen.

 • Je werkt in een klein, zelforganiserend team. Daarbinnen kun je het werk, samen met collega's, grotendeels naar eigen inzicht organiseren.
 • Ook investeren we graag in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte voor deskundigheidsbevordering en intervisie, goede studiefaciliteiten, zoals een individueel scholingsbudget en toegang tot onze online leeromgeving.
 • Geniet van de voordelen van op je (elektrische) fiets naar het werk gaan, blijf in vorm door te sporten, en profiteer van de moderne technologie met de nieuwste laptop of mobiel. Wij bieden je hierin diverse fiscale voordelen.
 • Je goed voelen in je werk vinden wij ook belangrijk. Daarom vergoeden we een cursus Mindfulness en drie keer per jaar een stoelmassage.
 • We bieden je een tijdelijk contract van 27 mei 2024 tot 2 september 2024.
 • Deze functie is ingeschaald in FWG schaal 40 (min. €2.595,- en max. €3.541,- bij een fulltime dienstverband). Onze arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO-GGZ.

Neem dan contact op met , zorgcoördinator, telefoonnummer .

Wil je eerst meer weten over de RIBW Nijmegen & Rivierenland?
Kijk dan op https://www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/werken-bij

Zet jij de eerste stap?
We leren je namelijk graag kennen! Klik op de button 'Solliciteer direct' op onze website en stuur ons je sollicitatie met CV en een korte motivatie voor 24 mei 2024. Tijdens het selectieproces ontmoet je een paar cliënten, zodat je een beter beeld krijgt met wie je gaat werken.Functie:ondersteunend woonbegeleider
Startdatum:17-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:2595 – 3541
Uren per week:20 – 20

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met RIBW Nijmegen & Rivierenland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Ondersteunend Woonbegeleider Nunn RIBW Nijmegen & Rivierenland 17-05-2024

Bekijk ook andere vacatures