Medewerker informatie en advies (vrijwillig)
Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip
Ben jij het antwoord op onze vraag?
Een Stip is een centrum in de wijk voor informatie en advies. Bewoners kunnen hier vragen stellen over brieven en formulieren. Of over wonen, geld,zorg en opvoeding. Ook helpt de Stip mensen die nieuw zijn in de wijk op weg.
Voor al onze vestigingen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij praktische vragen? En breng je graag bewoners in contact met elkaar of met hulp- en dienstverleners? Dan is deze functie zeker iets voor jou!
Omschrijving
Als medewerker Informatie & Advies beantwoord je vragen van wijkbewoners en ondersteun je ze bij het zoeken naar een antwoord. Ook help je bij het invullen van formulieren. Als het nodig is neem je contact op met organisaties.
Taakomschrijving:
Functie-vaardigheden:
Wat vind je bij ons
Als medewerker Informatie & Advies krijg je een vrijwilligerscontract. Je krijgt ondersteuning en begeleiding van een coördinator en werkbegeleider. En neemt deel aan scholings- en trainingsprogramma. Zo ontwikkel je jezelf op van allerlei gebieden. Je maakt deel uit van een enthousiast team en natuurlijk horen daar ook leuke teamactiviteiten bij! Er is veel ruimte om mee te denken. We kijken naar wat je talenten zijn en wat je graag wilt doen. Zo werk je op een fijne manier die ook aansluit op jouw behoeften.
Kortom: wat maakt het werk de moeite waard?
Werktijd:
1 dagdeel per week
Lijkt het je wat? Zoek dan contact met Stip Centrum, Stip Hatert of Stip Noord
Meest gestelde vragen over het werk
Bij de Stips zijn verschillende taken voor vrijwilligers. Bij alle taken sta je andere bewoners te woord. Meestal doe je dat op de locatie van de Stip. Bij sommige Stips kan dat ook ergens anders zijn. Als gastheer/vrouw ontvang je mensen. Als info- en advies vrijwilliger geef je antwoord op vragen van bewoners.
Als vrijwilligers bij de Stip krijg je begeleiding van de coördinator en de werkbegeleider. Zij zijn er om te zorgen dat mensen de juiste antwoorden krijgen. Zo zijn er duidelijke regels wat de Stip wel en niet doet. Vrijwilligers krijgen regelmatig training. En in de meeste gevallen werk je samen met een andere vrijwilliger. Op die manier kun je rustig ervaring opdoen. En als je er niet uitkomt kun je hulp vragen aan een beroepskracht. Samen met de andere vrijwilligers kijk je regelmatig of de goede antwoorden zijn gegeven.
Elke Stip heeft een groep van vrijwilligers. Ook werken er beroepskrachten. De coördinator zorgt voor het contact in de wijk. De werkbegeleider zorgt ervoor dat de vrijwilligers het goede antwoord kunnen geven. Ook helpt de werkbegeleider bij moeilijke vragen. Ook zijn er publieksvoorlichters actief bij de Stip. Zij weten veel van de regelingen bij de gemeente. De mensen van Hulp bij Geldzaken van Bindkracht10 zijn dicht bij de Stip. Ze helpen bij vragen over geld(problemen).
Functie: | vrijwilligers |
Startdatum: | 10-04-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | MBO |
Contracttype: | Vrijwilliger |
Salaris: | onbekend – onbekend |
Uren per week: | 1 – 40 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Werkgroep Integratie Gehandikapten Nijmegen en omgeving via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.
Deel de vacature:
Redactie Nijmegenleeft
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Nijmegen via Nijmegenleeft.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Nijmegenleeft.nl.
© Nijmegenleeft.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.