Vacature Enthousiaste Specialist Ruimtelijke Veiligheid

Enthousiaste Specialist Ruimtelijke Veiligheid in Nijmegen

Specialist Ruimtelijke Veiligheid Aandachtsgebied Natuurbrandbestrijding

In het kort

Regio home Gelderland-Zuid

Plaats Nijmegen

Reageer voor 15-05-2024

Opleidingsniveau HBO - WO

Aantal uur 28 uur

Dienstverband Tijdelijk

Open

De afdeling Risicobeheersing van de Brandweer Gelderland-Zuid bestaat uit de teams Omgevingsveiligheid, Toezicht en Handhaving, Brandveilig Leven en Veilig Bouwen.

Voor het team Omgevingsveiligheid zoeken we een enthousiaste specialist ruimtelijke veiligheid met aandachtsgebied natuurbrandbestrijding in het kader van de gebieds- en risicogerichte aanpak natuurbrandbestrijding.

Wat ga je doen?

 • Risicogericht adviseren van eigenaren of ondernemers omtrent de brandveiligheid bij risicovolle objecten/locaties (zoals recreatieondernemingen, zorginstellingen, vitale objecten) en gebieden van wonen en werken gelegen in dan wel grenzend aan voor natuurbrand risicovolle natuurgebieden.
 • Risicogericht adviseren van gemeenten omtrent publieke voorzieningen (waaronder nutsvoorzieningen) in relatie tot de risicovolle objecten/locaties in de natuurgebieden.
 • Het geven van voorlichting aan externe doelgroepen en het delen van informatie aan de repressieve organisatie.
 • Het ontwikkelen en opstellen van (gestandaardiseerde) preventieadviezen ten behoeve van ontwikkelingen op dit dossier.
 • Het coördineren van en sturen op werkzaamheden en het coachen van de specialisten brandveiligheid en ruimtelijke veiligheid bij complexere vraagstukken.
 • Het bevorderen van integrale samenwerking op het dossier natuurbrandbestrijding binnen de VRGZ en binnen het samenwerkingsverband met de VNOG en VGGM.
 • Verantwoorden van de werkzaamheden binnen regieteams gemeenten en de interregionale projectorganisatie Gelderland.
 • Je ondersteunt het team omgevingsveiligheid met overige voorkomende werkzaamheden.
 • Op www.vrgz.nl is een uitgebreidere omschrijving van het project terug te vinden bij: https://www.vrgz.nl/organisatie/bestuur/vergaderstukken-21-12-23/

In de eerste twee jaar zal de focus van de werkzaamheden op bovenstaande punten liggen. Daarna volgt een gedeeltelijke verschuiving naar het beheersbaar houden van de gebiedsgerichte aanpak, het verder ontwikkelen van een bredere aanpak van natuurbrandbestrijding op preventief gebied en het oppakken van de advisering op ruimtelijke en externe veiligheid.

Wie zijn wij?

Bij Brandweer Gelderland-Zuid zorgen we met ongeveer 800 brandweervrijwilligers en ruim 200 beroepsmedewerkers voor de brandweerzorg in de hele regio. We werken verspreid over 36 brandweerposten en zorgen voor zowel incidentbestrijding als risicobeheersing. Daarmee dragen we in belangrijke mate bij aan een veilige leefomgeving. Brandweer Gelderland-Zuid maakt, net als Ambulancezorg en Crisisbeheersing, deel uit van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. We tonen eigenaarschap, zijn resultaatgericht en staan midden in de samenleving.

Je komt te werken in een specialistisch team waarin uiteenlopende onderwerpen opgepakt worden. Naast ruimtelijke en externe veiligheid adviseert het team ook op de Seveso inrichtingen (voorheen BRZO), milieubelastende activiteiten aandacht (B) en risico (C) evenementen. Aanvullend op de adviesrol zijn de teamleden betrokken bij interregionale en landelijke netwerken, waarbij ze input leveren voor nieuwe beleidslijnen, handreikingen en leidraden.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van de brandveiligheid van objecten/locaties in relatie tot de natuurlijke omgeving en het scenario natuurbranden.
 • Kennis van relevante regelgeving op het gebied van natuur met affiniteit tot de natuurlijke omgeving is een pre.
 • Je bezit goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je bent een goede motivator (kan stakeholders motiveren) en goede verbinder (kan partijen verbinden).
 • Je kunt zowel in team verband als zelfstandig goed werken.
 • Repressieve brandweerervaring is een must.
 • Opleidingsniveau: minimaal Hbo-diploma, bij voorkeur in een technische, milieugerichte of ecologische richting.
 • Je handelt vanuit de drie kernwaarden van de VRGZ: 'vertrouwen, probleemoplossend en eigenaarschap'.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Bij aanstelling vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt een salaris van maximaal € 5.034,- bij een aanstelling van 36 uur volgens schaal 10 van de salaristabel Veiligheidsregio's en de HR21-functie medewerker beleidsuitvoering I.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget van 18,63% van je bruto jaarloon dat je kunt inzetten voor o.a. verlof.
 • Je krijgt de mogelijkheid om je nu al te ontwikkelen in het vakgebied van de ruimtelijke veiligheid, waarbij je op termijn onderdeel uit gaat maken van de adviseurs ruimtelijke veiligheid.
 • We vinden een goede werk-privé balans belangrijk en bieden daarvoor goede faciliteiten. Je krijgt beschikking over een laptop en een mobiele telefoon en je hebt de mogelijkheid om zowel op kantoor (standplaats in overleg) als thuis te werken. Je kan aansluiten bij sportactiviteiten en we bieden een bijdrage voor je fitnessabonnement.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel uit te maken van de crisisorganisatie: je werkt dan mee in geval van crisissituaties en doet mee aan oefeningen.
 • Dit is een vacature voor een vaste formatieplaats met in eerste instantie een duur van 2 jaar. Als je op dit moment een vaste aanstelling binnen de VRGZ hebt, word je vast aangesteld in deze functie. Heb je momenteel een tijdelijke aanstelling, ben je vrijwilliger of ben je een externe kandidaat, dan word je in eerste instantie tijdelijk aangesteld. Daarna volgt, als je goed functioneert, in beginsel een vaste aanstelling.

Hoe solliciteer je?

Meteen enthousiast? Wij ontvangen graag uiterlijk 15 mei 2024 jouw motivatiebrief en cv.

De sollicitatiegesprekken zullen in overleg ingepland worden.

Neem gerust contact op met , Risicobeheersing, .

Functie:specialist ruimtelijke veiligheid
Startdatum:23-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5034 – 5034
Uren per week:28 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Brandweer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Enthousiaste Specialist Ruimtelijke Veiligheid Brandweer 23-04-2024

Bekijk ook andere vacatures