Vacature Psychiatrisch Begeleider

Psychiatrisch Begeleider in Nijmegen

Vacature:
Psychiatrisch begeleider Wijchen1

Locatie: Wijchen

Uren: 32 uur

Bij de RIBW doen we samen wat écht nodig is. We zijn er voor onze cliënten: mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. Met onze herstelondersteunende begeleiding helpen we hen structuur te vinden, weer in zichzelf te geloven, zo zelfstandig mogelijk te leven en weer mee te doen in de samenleving.

En dat begint met de eerste stap


Elke dag nodig jij jouw cliënten uit om de stap te zetten die het best bij hen past. Geen dag is zo hetzelfde. Je ondersteunt cliënten in hun hersteltraject, stelt samen een herstelplan op en begeleidt ze om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en meedoen in de maatschappij. Dit doe je in kleine teams, waarin je veel vrijheid hebt en er wordt gerekend op jouw professionaliteit. Je werkt actief samen met behandelaars en het netwerk rondom jouw cliënten.

Jouw team


Team Wijchen 1 is een divers team, met veel verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten. We werken met een open aanspreek cultuur waardoor men zich veilig waant in het team. Het team is een hecht team, waar humor en liefde voor het vak en de cliënt centraal staat. We werken met 4 ondersteuners, 5 begeleiders, 1 zorgcoördinator en misschien word jij wel onze nieuwe collega!

Samen met team Wijchen 2 zitten wij in de locatie van het voormalig St. Jozef, aan de rand van het centrum. Cliënten wonen beschermd maar hebben een eigen appartement met alle voorzieningen. Daarnaast hebben we een algemene woonkeuken waar iedere cliënt welkom is. Naast de cliënten die bij ons op locatie wonen, begeleiden we ook mensen met een Beschermd Thuis (en op termijn MPT) indicatie. Deze cliënten wonen in hun eigen woning in de omgeving van Wijchen.

Onze cliëntenpopulatie is erg divers. Verschillende problematieken komen wij tegen, zo ook comorbiditeit (EPA + verslaving bijv.) De dynamiek tussen begeleiding en cliënten is informeel, maar op een professionele manier waarin veel gedeeld wordt maar wel rekening gehouden wordt met afstand en nabijheid. Typerend voor onze cliënten is dat er een breed scala aan hulpvragen is, waarbij de focus van ons aanbod altijd ligt op het herstel en kwaliteit van leven van de cliënt. Wij werken (op beschermd thuis na) met cliënten die allen een WLZ indicatie hebben.

Wie ben jij?
Jij weet als geen ander wat een arm om een schouder kan doen. Hoeveel lucht het geeft als je samen kunt lachen. En belangrijker nog: als professional weet jij wanneer mensen met een psychische kwetsbaarheid daar behoefte aan hebben. Met jouw expertise en ervaring inspireer je hen dagelijks om de stappen te zetten in hun hersteltraject.

Samen met je collega's doe jij wat daarvoor nodig is. Daarbij kun je altijd terugvallen op je team en zij op jou. Je geeft en krijgt vertrouwen. Je blijft stevig in je schoenen staan én bent dichtbij als het even tegenzit. Je kunt relativeren en houdt van een geintje. Met een open blik en open hart zie jij altijd wat er wél kan.

Wat breng je mee?


• Een afgerond zorggerelateerd diploma vanaf mbo niveau 4
• Je hebt affiniteit met de doelgroep met een psychische kwetsbaarheid, problematiek en verslaving.
• Je hebt kennis van individuele begeleidingsmethodieken en de toepassing hiervan.
• Je hebt kennis van de sociale kaart van Wijchen en omstreken, gaat outreachend te werk en hebt ervaring in het samenwerken met ketenpartners en het netwerk van cliënten.
• Vanwege onze relatief jonge doelgroep hebben wij momenteel geen hulpvragen op het gebied van persoonlijke verzorging. Het accent ligt momenteel dan ook echt op woonbegeleiding. Kennis van verslavingszorg is een pre, daar we momenteel veel hulpvragen hebben op het gebied van verslaving.
• Mensen omschrijven jou als een proactieve collega met een doortastende werkstijl die 'out of the box' kan denken.
• Je kan crisissituaties inschatten en daarmee omgaan.
• Een Verklaring Omtrent Gedrag

Wat kun je bij ons verwachten?
Kort gezegd: wij bieden jou de ruimte en de mogelijkheid om te doen waar je goed in bent én je daarin te ontwikkelen.

  • Je werkt in een klein, zelforganiserend team. Daarbinnen kun je het werk, samen met collega's, grotendeels naar eigen inzicht organiseren.
  • Ook investeren we graag in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte voor deskundigheidsbevordering en intervisie, goede studiefaciliteiten, zoals een individueel scholingsbudget en toegang tot onze online leeromgeving.
  • Geniet van de voordelen van op je (elektrische) fiets naar het werk gaan, blijf in vorm door te sporten, en profiteer van de moderne technologie met de nieuwste laptop of mobiel. Wij bieden je hierin diverse fiscale voordelen.
  • Je goed voelen in je werk vinden wij ook belangrijk. Daarom vergoeden we een cursus Mindfulness en drie keer per jaar een stoelmassage.
  • We bieden je een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband (bij goed functioneren & gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden).
  • Deze functie is ingeschaald in FWG schaal 45 (min. €2.870,- en max. €3.863,- bij een fulltime dienstverband). Onze arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO-GGZ.

Wil je eerst meer weten over de RIBW Nijmegen & Rivierenland?
Kijk dan op https://www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/werken-bijFunctie:psychiatrisch begeleider
Startdatum:23-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2870 – 3863
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met RIBW Nijmegen & Rivierenland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures nijmegen
  2. Psychiatrisch Begeleider RIBW Nijmegen & Rivierenland 23-04-2024

Bekijk ook andere vacatures