Vacature Psycholoog / Assistent Behandelcoördinator

Psycholoog / Assistent Behandelcoördinator in Nijmegen

Werken bij Pompestichting

 • Voordelen voor jou

Contact

Postbus 31435
6503 CK Nijmegen

Psycholoog / Assistent Behandelcoördinator | Longcare

Ben jij de (Master)psycholoog met veel energie en enthousiasme die als Assistent Behandelcoördinator bij de nieuwe Longcare afdeling wil komen werken? Solliciteer dan en word onderdeel van ons nieuwe team!

Nijmegen

24 uur

Nijmegen / Longcare Pompestichting

23 juni 2024

Wat ga je doen?

Je werkt graag met dezelfde bewoners die langdurig op de afdeling verblijven en psychiatrisch belast zijn. De populatie is gemiddeld gezien wat ouder. Je reflecteert op de ander en jezelf waarbij je proactief feedback geeft en vraagt. Je bent van nature stabiel en flexibel van aard en je kunt je gemakkelijk aan veranderingen aanpassen in het belang van veiligheid en/of de kwaliteit van zorg. Dagelijks zoek je proactief de samenwerking op met het behandelteam waarvoor je goed zichtbaar en bereikbaar bent. Je vindt het een uitdaging om op een nieuwe afdeling te werken die nog volop in ontwikkeling is en wil hier vanuit je eigen vakkennis een bijdrage aan leveren. Je gedijt goed in een omgeving waar nog niet alles vast ligt en waar veel beweging is.

Waar ga je werken?

Je gaat werken op een nieuwe afdeling in een nieuw team. Bewoners hebben een TBS maatregel en verblijven doorgaans reeds langere tijd binnen een FPC. De ingewikkelde psychiatrische problematiek en eventueel somatische zorg maken het werk afwisselend en uitdagend. Je ondersteunt de behandelcoördinator (GZ-psycholoog) op het gebied van het afnemen van risicotaxatie-instrumenten en ROM-metingen, het schrijven van verlofaanvragen, het voorbereiden van zorgplanbesprekingen en het opstellen van verlengingsadviezen en verlofevaluaties. Daarnaast kun je ingezet worden in het uitvoeren van behandelinterventies. Zo kan het voorkomen dat je op indicatie onderdelen van het zorgplan uitvoert.

Verblijf, zorg en beveiliging op de Longcare zijn voortdurend gericht op het voorkomen van herhaling van een delict en op een veilig en maatschappelijk aanvaardbaar functioneren in de maatschappij. Een belangrijke opdracht daarbij is het vinden van de balans tussen veiligheid voor de maatschappij en een nieuwe kans voor de bewoner. Je hebt daarmee een signalerende functie ter voorkoming van eventueel delictgevaar.

Bewoners worden dagelijks ondersteund in het opbouwen en onderhouden van een zinvol bestaan binnen de kaders van Justitie. De zorg die geboden wordt is volgend, ondersteunend en op de individuele bewoner afgestemd. Bewoners staan als mens in hun behoeften centraal waarbij hun autonomie zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.

Je gaat werken op Longcare Merendael, een nieuwe afdeling van de Pompestichting, onderdeel van de Pro Persona Groep. Dit is een particuliere instelling voor forensische psychiatrie. Longcare Merendael is een klinische afdeling met beveiligingsniveau 2-hoog; het gebouw is omgeven door een hek en er bevindt zich een portiersloge. We beschikken we over 25 studio's en 5 appartementen, verdeeld over 3 afdelingen. De appartementen zijn bedoeld voor bewoners die relatief zelfstandig kunnen wonen. De verschillende afdelingen hebben hun eigen afdelingsmilieu afgestemd op de bewoners die op dat moment op de afdeling verblijven.

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden een dienstverband voor bepaalde tijd; aantal uren tenminste 24 uur, extra uren zijn in overleg eventueel mogelijk;
 • Salaris op basis van de CAO GGZ. De inschaling is afhankelijk van de vooropleiding en ervaring, ter indicatie FWG 60, €4108,00 - €5335,00 (de aanloopschaal kan van toepassing zijn) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Werkdagen worden in overleg vastgesteld;
 • Een meerkeuzesysteem in arbeidsvoorwaarden; hiermee kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Zo bieden wij regelingen voor bijvoorbeeld sportabonnement, studie, opleiding of bijscholingsmogelijkheden, ICT middelen (computer/tablet) of (elektrische) fiets;
 • Toegang tot onze GGZ-E-learning academie, waarin diverse cursussen tot jouw beschikking zijn;
 • Een prettige en collegiale werkomgeving waarin wij onze medewerkers stimuleren om zich te ontplooien en de samenwerking met collega's en collega-instellingen op te zoeken. Wij gaan graag met onze medewerkers in dialoog en staan open voor ideeën en feedback.

Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform CAO GGZ

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over psychologische vakkennis op academisch niveau;
 • Je hebt kennis van risicotaxaties en Rom-instrumenten, psychologische en therapeutische behandelmethoden. Je beschikt over een LOGO verklaring;
 • Je bent in je schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid nauwkeurig, genuanceerd en kan dit adequaat vorm geven in rapportages;
 • Je bent integer en doelgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en hebt de bereidheid tot samenwerking hoog in het vaandel staan. Multidisciplinair kunnen samenwerken is van belang.

Enige ervaring met de forensische doelgroep is wenselijk maar niet noodzakelijk. Ben je in de afrondende fase van je opleiding en is de vacature passend bij je profiel? Dan word je van harte uitgenodigd te solliciteren.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Michelle Timmermans, Senior Zorgmanager Longcare Merendael, ofFunctie:psycholoog / assistent behandelcoördinator
Startdatum:06-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4108 – 5335
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Pompestichting via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Psycholoog / Assistent Behandelcoördinator Pompestichting 06-06-2024

Bekijk ook andere vacatures